L'ANC de Cerdanyola celebrarà la Diada amb un acte limitat a 200 persones

L'Assemblea limitarà un espai al Parc del Turonet i serà necessari inscriure's prèviament

La secció cerdanyolenca de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebrarà la Diada de l'11 de setembre amb un acte al Parc del Turonet que estarà limitat a 200 persones i amb un recinte delimitat. L'acte reivindicatiu de l'ANC, que començarà a les 17 h el mateix dia 11, s'ha adaptat a la situació de pandèmia i requerirà la inscripció prèvia de tots els participants.

Així, Cerdanyola formarà part dels 82 municipis que celebraran de forma descentralitzada l'acte anual de l'ANC per la Diada de Catalunya. En total, es preveuen 107 actes repartits per tot el territori català.

En el cas de Cerdanyola, l'ANC delimitarà amb cintes un espai on s'ubicaran 200 cadires amb dos metres de distància entre cadascuna. Aquestes cadires les ocuparan les persones que s'inscriguin a través del web de l'Assemblea i rebin un número identificatiu que hauran d'ensenyar als accessos habilitats. Des de l'entitat insisteixen en la importància d'inscriure's perquè si no ho fan, els participants no podran entrar a l'espai delimitat.

Alhora, l'espai es dividirà en tres seccions d'entre 63 i 65 cadires cadascuna. "Això facilita el control de l'aforament i permet entrades i sortides organitzades i esglaonades", ha apuntat, aquest 3 de setembre en roda de premsa, Jaume Sobrevals, membre de l'ANC local. A més, Sobrevals indica que es destinarà una trentena de voluntaris per garantir l'ús de mascareta, controlar els accessos, es facilitarà gel hidroalcohòlic i es prendran mesures de neteja durant les intervencions davant els micròfons.

Mapa del recinte de l'acte de la Diada. FOTO: ANC

Mapa del recinte de l'acte de la Diada. FOTO: ANC

 

 

Acte sobri

L'ANC de Cerdanyola assegura que es tractarà d'un acte sobri que manté els mateixos motius i objectius de les darreres edicions dels actes anuals de l'Assemblea per la Diada. Així, l'acte estarà presentat pel bellaterrenc Gerard Sesé i constarà d'un seguit d'intervencions de representants d'entitats i col·lectius vinculades a l'independentisme. Aquestes intervencions es faran des de la zona de grades del Parc del Turonet.

En primer lloc, Àngel Gaston representarà l'ANC local llegint el manifest col·lectiu a les 17.14 h. A continuació prendrà la paraula la cerdanyolenca Eulàlia Subirà, qui va ser secretària de l'ANC. També es comptarà amb les intervencions d'Albert Fabià com a representant de l'Associació Catalana pels Drets Civils i Eduard Garzón, cerdanyolenc detingut en l'operació Judes el setembre de 2019. A més, dos sindicats i una patronal formaran part de l'acte amb les intervencions de Concep Miró (Intersindical Alternativa de Catalunya), Natàlia Domingo (Intersindical-CSC) i Joaquim Arnau (Anemxfeina).

La secció local de l'Assemblea ha confirmat que han rebut el vistiplau de l'Ajuntament de Cerdanyola per celebrar l'acte. En concret, l'ANC va presentar tres instàncies per dur a terme l'acte: Una primera informant sobre la celebració de l'acte, una segona per penjar pancartes i la tercera per muntar una paradeta a la plaça de l'Abat Oliba i vendre productes de l'entitat. Segons ha explicat el membre de l'ANC, Jordi Sulé, en un primer moment, el consistori va rebutjar les instàncies i l'entitat ho va denunciar a les xarxes socials. Posteriorment van rebre l'acceptació de les tres instàncies per part de l'Ajuntament.

Per una altra banda, l'Assemblea també ha anunciat que faran la tradicional ofrena floral al monument a l'11 de setembre seguint les mesures de prevenció pel coronavirus. Des de l'Ajuntament encara no s'ha confirmat si es celebrarà l'acte institucional de la Diada d'enguany.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.