Antonio i Garcia: el nom i cognom més habitual al Vallès Occidental

Maria, Montserrat i Maria de Carmen són els tres noms de dones més comuns al Vallès Occidental, mentre que els d'homes són Antonio, José i Francisco

Antonio i Maria són els noms més habituals al Vallès Occidental, d'on forma part Cerdanyola. Segons dades de l'Institut Català d'Estadística de 2022, a la comarca hi ha 13.381 homes que es diuen Antonio, amb una proporció de 29 cada 1.000. D'altra banda, hi ha 11.069 dones que tenen Maria per nom, el que representen 23 per cada 1.000.

José, Francisco, Manuel, David, Jordi, Juan, Marc, Daniel i Carlos completen els deu noms més posats al Vallès Occidental. El rànquing de dones hi apareixen: Montserrat, Maria del Carmen, Marta, Laura, Carmen, Nuria, Cristina, Isabel i Josefa.

Aquesta realitat contrasta amb els noms de nadons més posats. El 2022, els noms de nens més posats als recents nascuts al Vallès Occidental van ser Pol, Leo, Nil, Marc i Hugo. Només Marc apareix en els noms més habituals de tota la població masculina, a la vuitena posició. Lucia, Gala, Ona, Julia i Martina van ser els més comuns per les nenes nascudes l'any passat. Només Julia és dels més comuns per tota la població femenina, en 22a posició. 

Noms de dona i home més comuns al Vallès Occidental

 

Captura de Pantalla 2023 10 23 a les 12.25.26

Garcia, el cognom més habitual

Garcia és el cognom més habitual al Vallès Occidental, amb 24.604 persones que el tenen de primer cognom i 25.643 com a segon cognom. A continuació hi ha Martinez, Lopez, Sanchez i Rodriguez. Els 25 cognoms més comuns del Vallès Occidentals són tots d'origen castellà.

Cognoms més comuns al Vallès Occidental

Captura de Pantalla 2023 10 23 a les 12.54.52

 

Els noms i cognoms més posats a Catalunya

El Vallès Occidental i Catalunya comparteixen Antonio i Maria com a noms més posats. En total, hi ha tretze comarques que tenen Antonio com a nom més habitual, mentre que n'hi ha quinze en les quals és Jordi. En dones, Maria domina en 33 de 43 comarques. Montserrat és el més posat en sis comarques. Pel que fa al conjunt de la província de Barcelona, Antonio i Maria també són els més comuns.

Pel que fa a cognoms, Garcia és el més habitual en 36 de les 43 comarques i al conjunt de Catalunya. 

Nom i cognom més comú per comarques al Vallès Occidental

Captura de Pantalla 2023 10 23 a les 13.01.37

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.