L’AMB aprova la declaració d'àrea d'habitatge tens a Cerdanyola

L'aprovació és inicial i caldrà una declaració definitiva perquè s'apliqui la llei de control de preus del lloguer

El Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) d'aquest dimarts 27 de juliol ha aprovat la declaració d'àrees d'habitatge tens als 34 municipis que ho han sol·licitat, entre els quals hi ha Cerdanyola del Vallès. Cerdanyola i altres nou municipis ho han demanat per primer cop, de manera que s'ha fet una aprovació inicial a l'espera de superar un període d'exposició pública i fer la declaració definitiva.

Aquests deu municipis són Cerdanyola, Cervelló, Corbera de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, la Palma de Cervelló, Sant Adrià de Besòs, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Tiana. Aquests s'afegeixen a Begues, Castellbisbal, el Papiol i Torrelles de Llobregat, que també són en aprovació inicial, amb previsió que tots quedin declarats com àrees tenses al setembre.

Pel que fa a la resta de municipis, ja disposaven de la distinció com a àrea tensa i ara la renoven per a cinc anys més. Són Badalona, Barberà del Vallès, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans.

Des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona apunten que, en el cas de Barcelona ciutat, la declaració es farà a través del mateix Ajuntament. Pel que fa a Badia del Vallès no han estimat necessari tramitar la declaració ateses les seves característiques especials. L'ens recorda que l'objectiu de la declaració d'àrea d'habitatge tensa és regular el mercat de lloguer per desinflar els preus que han de pagar els inquilins, sovint considerats abusius.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.