S'aprova definitivament el Pla Director Urbanístic del Centre Direccional

El projecte per urbanitzar el Centre Direccional contempla la construcció de més de 5.300 nous habitatges

La Comissió territorial d’urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha aprovat definitivament el Pla Director Urbanístic del Centre Direccional. El 22 de desembre de 2020, la Comissió va donar llum verda al planejament per urbanitzar el Parc de l'Alba i que inclou, entre altres coses, la construcció de més de 5.300 nous habitatges.

El Departament de Territori encara no ha fet pública la versió definitiva del projecte i al seu web no figura actualitzat l'estat del PDU. Des del Parc de l’Alba han confirmat aquesta aprovació definitiva i destaquen algunes característiques del projecte. El nou barri residencial tindrà 5.377 nous habitatges, el 47% dels quals serà de protecció oficial. També assenyalen que es dedicarà un espai important a la instal·lació d’empreses
(1,39 milions de m2 de sostre) i a la conservació de les zones verdes, que representaran el 41% de les 408 del Centre Direccional. 

"L’objectiu del PDU és oferir un nou marc normatiu modern, especialment adaptat a la ubicació d’empreses innovadores i centres de recerca a tocar del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, dins el territori del Vallès, i a la creació d’un nou espai de ciutat cohesionat amb l’existent: un parc per viure i treballar", destaca el Consorci del Parc de l'Alba en un comunicat.

Des de Cerdanyola, la plataforma Refem el Direccional ha denunciat públicament que el PDU s’ha aprovat “sense donar resposta a les al·legacions lliurades”, i asseguren que emprendran accions legals contra el planejament interposant un contenciós administratiu.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.