S'aproven les subvencions per a propietaris d'habitatges de lloguer a Cerdanyola

La convocatòria pretén fomentar el lloguer a preus assequibles

El govern de Cerdanyola del Vallès ha donat llum verda a la convocatòria de subvencions per a les persones propietàries d’un habitatge ubicat a la ciutat. Des del govern asseguren que l'objectiu és fomentar programa de mediació de lloguer social. El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de l’1 de juliol al 30 de setembre de 2020.

Les subvencions d'aquesta convocatòria estan pensades perquè el propietari de l'habitatge en lloguer cobreixi les despeses de manteniment de l'habitatge en l’any anterior a la signatura d'un contracte d'arrendament en el marc del programa de mediació de lloguer social. Per una altra banda, també es destinen a les despeses de reparacions o substitucions d'elements de l'habitatge, contractes de manteniments d'equips, assegurances per deutes de lloguer durant la vigència del contracte d'arrendament en el marc del programa de mediació de lloguer social.

Per últim, es contempla que la subvenció serveixi per cobrir les despeses d'obres d'arranjament i posada a punt d'habitatges lliures o desocupats per reunir les condicions mínimes d'habitabilitat per ser llogat en el marc del programa de mediació de lloguer social incloses les despeses per la tramitació de certificats energètics o cèdules d'habitabilitat. "Queda condicionat a posar-lo a disposició del programa de mediació de lloguer social", apunten des del consistori.

La quantitat de la subvenció serà de fins a un màxim de 1.200€ per aquells habitatges que tinguin un contracte d'arrendament vigent o el subscriguin abans de la finalització de la presentació de la sol·licitud en el marc del programa de mediació de lloguer social. La subvenció pujarà a un màxim de 1.500€ per aquells habitatges lliures o desocupats que hagin signat el document d'adscripció al programa de mediació de lloguer social.

 

Borsa lloguer social

La borsa del programa de mediació de lloguer social de Cerdanyola és un servei de mediació entre les persones propietàries d’habitatges desocupats i possibles llogaters "amb l’objectiu d’incrementar el nombre d’habitatges al municipi a preus assequibles amb la garantia que l’Administració vetlla pels seus interessos, fent un seguiment de la relació contractual i aportant seguretat i professionalitat a propietaris i a llogaters", destaca l'Ajuntament.

El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de l’1 de juliol al 30 de setembre de 2020. Per a més informació i obtenir cita prèvia cal posar-se en contacte amb l'Oficina Municipal d'Habitatge de Cerdanyola.

Captura de Pantalla 2020 06 19 a les 10.40.10

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.