Arriba el 1r Festival de Narrativa Oral a la ciutat

Cerdanyola del Vallès es rodejarà d'històries, tallers, música, enigmes i sorpreses durant el 28 de setembre al MAC

La Llibreria Liliput i la Llibreria Éfora de Cerdanyola del Vallès han posat en marxa el 1r Festival de Narrativa Oral de Cerdanyola: 'Explica'm'. L'esdeveniment tindrà lloc el 28 de setembre als Jardins del Museu d'Art de la ciutat. Afirmen que aquesta és una iniciativa per posar a Cerdanyola en el mapa dels festivals de la narrativa. 

Què és el Festival Explica'm?

"Ser una llibreria és molt més que vendre llibres", s'explica des de les dues llibreries encarregades de portar endavant el projecte. La narració oral és consubstancial amb la capacitat humana de comunicar-se a través de la paraula. En l'època anterior al desenvolupament de l'escriptura, les persones amb capacitat per a crear, memoritzar i explicar els relats més significatius per a la seva societat ocupaven un rang destacat perquè servia de memòria comunal. Era la manera que tenien els humans de transmetre el coneixement. Per això, el Festival 'Explica'm' té per objectiu explicar aquelles històries que transportin als cerdanyolencs i cerdanyolenques a altres mons i que serveixin per ampliar el seu coneixement. 

"Volem aportar un festival al carrer, als jardins del MAC, un lloc que de ben segur els millors narradors haurien triat per
explicar-nos les seves faules", afirmen. 

Els jardins del MAC de Cerdanyola es convertiran durant un dia en un lloc per engrescar a les famílies a escoltar i participar amb les històries, tallers, un Scape MAC amb enigmes i sorpreses i convidats especials. Es comptarà amb la presència de l’escriptora Empar Moliner i l’actriu Mercè Arànega, que explicarà històries d’humor i llegiran relats. A més, també hi haurà un concurs de relat breu, que actualment ja compta amb 15 relats d'adults i 19 de juvenils. 

Pots consultar els horaris del Festival Explica'm en el següent cartell

Els horaris del Festival Explica'm

El 1r concurs de relats Explica'm

Les dues llibreries en col·laboració de l’Editorial Penguin Random Hause i l'Editorial Planeta, han organitzat un concurs anomenat 1r Concurs de Relats Explica'm Canalla, que té per objectiu premiar els relats breus. Les narracions guanyadores seran seleccionades per un jurat, amb la finalitat de promoure la cultura entre la ciutadania. El concurs es va posar en marxa el 30 de juliol i el període vàlid per a la presentació dels relats finalitzava el 18 de setembre. Els premis s’atorgaran el dissabte 28 de setembre a les 20.30 h en les categories de participants d'entre 15 i 18 anys i participants de més de 18. A més, les convidades Empar Moliner i Mercè Arànega seran les encarregades de llegir els relats guanyadors. 

Cartell del 1r Festival de Narrativa Oral de Cerdanyola