Arriba una onada de pols africana a Cerdanyola

S'ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a Cerdanyola i 40 municipis de l'àrea de Barcelona

El Departament d’Acció Climàtica ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per l'arribada d'una nova onada de pols africana. La situació porta nivells moderats de partícules en l’ambient atmosfèric als 40 municipis que conformen la Zona de Protecció Especial de l’ambient atmosfèric de la conurbació de Barcelona. Cerdanyola del Vallès és un dels municipis afectats. 

L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament, i s’activa per reduir les emissions de contaminants. Aquest avís comporta indicar en els panels lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat. A més s'informa la ciutadania perquè prioritzi l’ús del transport públic i es recomana als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents.

La mitjana diària dels nivells de partícules PM10 durant el dia dimecres van ser superiors al valor de 50 μg/m³ en dos punts de mesurament a la ciutat de Barcelona. A més, la previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats.

Recomanacions a la ciutadania

  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta, escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
  • Prioritzar el transport públic.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat.
  • Utilitzar el cotxe compartit.
  • Realitzar una conducció eficient .
  • En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.
  • Regular la climatització de les llars.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.