L'art urbà com a eina de reflexió sobre la salut mental

Un grup de joves ha participat en un taller de graffiti que finalitzarà el 17 de novembre amb la pintada d'un mur a l'exterior del Casal de Joves Altimira

El Casal de Joves Altimira i el Servei de Rehabilitació Comunitària Cerdanyola - Parc Sanitari Sant Joan de Déu han realitzat conjuntament un taller de graffiti per a joves d'entre 17 i 29 anys amb la finalitat donar-li importància a la salut mental.

El taller, que es va desenvolupar en tres sessions, va permetre als participants aprendre tècniques de grafiti i expressar els seus pensaments i emocions de manera creativa i significativa. En aquest sentit, L'art urbà "ha estat el vehicle perfecte per a donar veu a una causa fonamental com és la salut mental", expliquen des de l'Ajuntament.

L'objectiu del projecte és poder derrocar estigmes i visibilitzar la salut mental com una part essencial de la vida dels i les joves i representa la col·laboració, la comprensió i la solidaritat de la comunitat de Cerdanyola del Vallès.

El taller de grafiti finalitzarà el divendres 17 de novembre amb la pintada d'un mur en l'exterior del Casal de Joves Altimira. L'activitat es farà entre les 15 i les 17 h i està oberta al públic, que podrà seguir la pintada del mur per part dels joves.

Cartell del Taller de graffiti al Casal Jove Altimira. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Cartell del Taller de graffiti al Casal Jove Altimira. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

 

Aquest projecte és un exemple concret de com l'art urbà pot ser una eina poderosa per a obrir converses sobre temes importants en la societat. Amb aquesta activitat, el Casal de Joves Altimira participa dins del marc del programa "Escolta Jove", i el Servei de Rehabilitació Comunitària Cerdanyola del CSMA a fer costat als i les joves del municipi i promoure la consciència sobre la salut mental. 

 

La salut mental, cada vegada més present

Durant aquesta tardor, i en motiu del Dia Internacional de la Salut Mental, a Cerdanyola s'han organitzat diverses activitats per a visibilitzar aquesta causa, que cada vegada és més present a la nostra societat. 

També, la Universitat Autònoma de Barcelona ha dedicat el curs 2023-24 a la salut mental. Des de la universitat s'han programat diverses activitats al llarg de tot el curs amb el lema «La salut mental està en joc #guanyemlapartida».

Més info: La UAB dedica aquest curs a la salut mental

 

Els problemes de salut mental són part de les nostres vides i una circumstància més de la persona. Els darrers anys, especialment des de la pandèmia de la Covid-19, com és ben sabut i denuncien desenes d’estudis, han augmentat els problemes de salut mental que pateix la població.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.