Les Associacions de Veïns de Cerdanyola manifesten el seu malestar envers l'atenció primària

El manifest serà signat el pròxim 4 de setembre per les diverses associacions de veïns i veïnes de Cerdanyola

Les Associacions de Veïns i Veïnes de Cerdanyola han emés un comunicat per a mostrar el seu malestar envers al problema de l'atenció primària a la ciutat i per a "buscar sol·lucions". El manifest el signaran el pròxim 4 de setembre, les associacions de veïns i veïnes de Canaletes, Montflorit, Sant Martí-Xarau, Serraparera, Banús-Bonasort, Turó, Can Antolí i Les Fontetes; i serà llegit dins la prgramació d'actes per la celebració de l'11 de setembre.

Les proclames de les Associacions de Veïns i Veïnes són les següents: 

"Les Associacions de veïns i veïnes de Cerdanyola, dins de la programació d’actes per la celebració de l’onze de setembre, volem manifestar:

 1. Que l’onze de setembre, sempre ha sigut una jornada de reivindicació dels drets perduts.
 2. Que un dels drets perduts en els darrers temps, entre altres, es el dret a una sanitat pública i de qualitat
 3. Que aquesta pèrdua de drets, a Cerdanyola, es manifesta en els següents punts:
  1. Tancament del CAP de Fontetes per part del Govern de la Generalitat de Catalunya.
  2. Promeses per part del Govern de la Generalitat i els partits que li donen suport,  de la construcció d l’Hospital Ernest Lluch, promeses reiterades i incomplertes.
  3. Eliminació de l’atenció primària presencial
  4. Dèficit estructural del servei de pediatria.
  5. Llistes d’espera interminables
  6. Excessiva ràtio depersonal sanitari/pacients.

Per tot això i per trobar solucions que ens retornin els drets que el nostre Govern de la Generalitat ens han tret, proposem a l’Ajuntament de Cerdanyola, tot i saben que el dret que ens ocupa, no es de la seva competència :

 1. Creació d’una comissió política amb presencia veïnal, que tingui com a tasca única i fonamental, fer un seguiment del desenvolupament de la promesa feta en varies campanyes electorals, de construcció i posada en funcionament de l’Hospital Ernest Lluch. La construcció i posada en marxa d’aquesta eterna promesa serà una solució per descongestionar el col·lapsa perpetu del Parc Taulí.
 2. Acord inicial per part de l’Ajuntament de cessió del local, que serà de la seva propietat, previst al Conveni Urbanístic de la Zona de Santa Teresa, a la Generalitat de Catalunya perquè aquesta posi en marxa un nou Centre d’Assistència Primària.
 3. Reobertura immediata de l’Ambulatori de Fontetes, com a mínim amb els serveis que tenia abans de l’inici de la pandèmia. Aquest fet permetrà alleugerar les llistes d’espera i retards en l’atenció al malalts del CAP Canaletes. Aquesta reobertura estarà en funcionament fins la posada en marxa del nou CAP a Sta. Teresa.
 4. Inici d’un estudi que delimiti àrees d’influència d’habitants (possibles pacients)  al voltant dels actuals CAP’s (inclòs Fontetes), amb l’objectiu de detectar les mancances  del sistema. Aquest fet ens permetrà un millor repartiment dels recursos sanitaris i per tant una disminució dels temps d’espera per les visites presencials.

Fem una crida a totes les entitats cíviques de Cerdanyola a unir-se en la reivindicació d’un dret que mai s’avia d’haver perdut."

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.