Bellaterra organitza una sessió de treball per a optimitzar els Plans d’acció climàtica

Aquesta sessió de treball té per objectiu activar la transició energètica i ecològica dels municipis participants

El dimarts 24 d’octubre l’EMD de Bellaterra organitza una sessió de treball amb experts en canvi climàtic i representants de medi ambient dels municipis veïns. Coincidint amb el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, els participants es reuniran al Centre Cívic de la Plaça Maragall de Bellaterraper posar en comú com estan encarant els seus Plans d’Acció Climàtica Local (PACL).

Abans de la sessió de treball, es farà una presentació de la situació d’emergència climàtica a escala planetària iregional. Entre els experts convidats hi haurà representants de la Universitat Autònoma de Barcelona, de l’Oficina de Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

A més a més, es parlarà del cas Bellaterra, on es va fer una estimació de la petjada de carboni a l’any 2019, i un càlcul de les emissions a la darrera Festa Major del poble.

Aquesta sessió de treball té per objectiu activar la transició energètica i ecològica dels municipis participants, en línia amb l’Agenda 2030 de Nacions Unides i el pla 'Fit for 55' de la Unió Europea.

La  primera part de l’acte, de caràcter més divulgatiu, estarà oberta als mitjans de comunicació, entitats locals i veïns de Bellaterra. Però a partir de les 12:30h, els representants polítics celebraran una Taula Rodona a porta tancada,conduïda per Elena Lacort, Cap de l’Oficina de canvi climàtic i qualitat de l’aire de l’AMB.

La sessió conclourà amb una visita al bosc ZEO de Bellaterra, un espai únic d’interpretació del paper dels boscos en la lluita contra el canvi climàtic,fundat per la Plataforma ZEO (Zero Emissions Objective), associació sense ànim de lucre de caràcter ambiental, amb seu a Bellaterra.

Durant la visita al bosc, els participants coneixeran la tasca d’aquesta associació, dedicada a promoure la consciència climàtica entre les persones i les organitzacions. I també descobriran l’enorme capacitat de captura de CO2 dels arbres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.