Bojan Krkić i el cerdanyolenc Marcos López presenten el llibre "Controlar Lo Incontrolable"

L'esportista explica els problemes psicològics que va patir als inicis de la seva carrera esportiva

El periodista cerdanyolenc Marcos López i l'ex-futbolista Bojan Krkić van presentar plegats el passat dijous 4 d'abril Controlar lo Incontrolable, llibre que l'ex-futbolista del Futbol Club Barcelona ha escrit amb el suport i coordinació de López. A les pàgines, Krkić parla sobre els problemes psicològics que va patir als inicis de la seva carrera esportiva, degut a un excés de pressió i a la seva joventut, i com els va superar. 

Bojan Krkić i el cerdanyolenc Marcos López presenten el llibre "Controlar Lo Incontrolable". FOTO: Cedida

Bojan Krkić i el cerdanyolenc Marcos López presenten el llibre "Controlar Lo Incontrolable". FOTO: Cedida

La presentació va ser dinamitzada per Marcos López, periodista esportiu que ha treballat a mitjans com el Periódico de Catalunya o la Cadena SER, i el periodista i radiofonista de RAC 1, Jordi Basté

Un contingut "d'extrema duresa"

La intenció de l'esportista amb el llibre és donar visibilitat i normalitzar les malalties psicològiques en el món del futbol, a més d'animar a les persones que s'hagin trobat en la mateixa situació que ell a demanar ajuda. Durant la presentació, López es va manifestar sorprès per la franquesa amb què Bojan li havia parlat de la seva experiència en diverses entrevistes, admetent que sense ajuda professional no hagués pogut superar els greus problemes que la seva trajectòria professional li havia causat. 

Bojan Krkić i el cerdanyolenc Marcos López presenten el llibre "Controlar Lo Incontrolable". FOTO: Cedida

Bojan Krkić i el cerdanyolenc Marcos López presenten el llibre "Controlar Lo Incontrolable". FOTO: Cedida

De fet, segons el periodista, "a mesura que anava donant forma i transcrivint les nostres converses, em trobava amb molts passatges que estava segur que s'acabarien eliminant, per la seva extrema duresa. Però no, finalment no hem tret absolutament res". En un altre moment de la conversa, tant ell com Jordi Basté es van mostrar sorpresos pel fet que cap dels dos periodistes, que en aquell moment cobrien de prop al Barça, mai van sospitar dels problemes del futbolista. "Això ens demostra", deien, "que un dels perills d'aquesta mena de malalties és que poden passar desapercebudes". 

Bojan ajuda a joves futbolistes del Barça

Per la seva part, Bojan va agrair a la seva família el suport rebut i molt especialment als metges que el van tractar. El futbolista actualment forma part del staff del F.C. Barcelona i té entre les seves funcions
donar suport als futbolistes joves per ajudar-los a normalitzar les pressions a les quals poden estar exposats. "Gràcies al suport que vaig rebre fa ja molts anys que vaig superar les coses que em passaven i actualment ho tinc tot totalment superat", va afegir. 

La història de Bojan a la pantalla

López és també un dels coordinadors del documental sobre Krkić, Bojan, más allá de la sonrisa, que es va estrenar fa pocs mesos. Anteriorment havia coordinat el documental biogràfic Andrés Iniesta, el héroe inesperado, tots dos produïts conjuntament amb la productora de Jordi Évole. És autor o coautor d'un bon nombre de llibres sobre el món del futbol.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.