Canvi de criteri: la Comissió de Salut Pública acorda que els vacunats no facin quarantena

Tot i això, demanen que les persones amb pauta completa que siguin contacte estret d'un positiu hauran de reduir l'activitat "a l'essencial"

La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest dimarts "per majoria" que els vacunats contactes estrets de positius de Covid-19 no facin quarantena, una decisió que s'oposa a la que prenia Protecció Civil de la Generalitat a finals de la setmana passada, segons la qual els vacunats amb pauta completa també havien de quedar-se a casa.

Més info: Tots els contactes estrets de positius de Covid-19 hauran de fer quarantena

L'acord es pren, a més, hores abans de la cimera de presidents autonòmics que preveu encapçalar aquest dimecres el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, per analitzar l'estat de la pandèmia. La mesura que exclou els vacunats de fer quarantena sí estableix, però, que durant deu dies hauran de limitar les activitats "a les essencials", reduint "tot el possible" les interaccions socials.

El Govern té "dubtes" sobre la decisió de la Comissió de Salut Pública 

L'executiu català ha alertat aquest mateix dimecres que el canvi de protocol del Ministeri de Sanitat afegeix "confusió a la ciutadania".  Segons Salut, el canvi que impulsa el Ministeri de Sanitat "difereix del seu propi criteri científic ", i recorda que l'1 de desembre marcava també la quarantena per a vacunats contactes estrets de positius de la variant òmicron.

Salut avaluarà ara "quines accions emprèn" per garantir un control "eficaç" de la Covid-19 davant les "evidències" que la variant òmicron "escapa substancialment" a les vacunes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.