Els CAP de Cerdanyola ajuden a deixar de fumar a 458 persones en l'últim any

Els CAP de Serraparera, Canaletes i La Farigola ofereixen ajuda a persones que volen deixar de fumar

L'últim any, 453 persones de Cerdanyola del Vallès han deixat de fumar amb l’ajuda del personal dels CAP de Serraparera, Canaletes i La Farigola. Els equips de l’Àrea d’Atenció Primària Metropolitana Nord han ajudat a abandonar l’hàbit tabàquic a 9.778 persones. Les dades es corresponen al període de l'1 d'abril del 2022 al 30 d'abril del 2023.

El Programa d'Atenció Primària Sense Fum, integrat al projecte Suma Salut, és l'encarregat de coordinar aquesta iniciativa. L'última setmana de maig se celebra la Setmana Sense Fum i el Dia Mundial sense Tabac, iniciatives a les quals es va afegir l'Ajuntament de Cerdanyola. L'objectiu és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d'un ambient lliure de fum i de residus del tabac.

La setmana Sense Fum vol promoure conductes saludables, tant per a infants i adolescents, com per a persones adultes. I és per aquest motiu que des dels CAP s'impulsen accions informatives perquè totes aquelles persones que vulguin deixar de fumar sàpiguen que no estan soles en el procés i que compten amb professionals de primària, tant de Medicina de Família com d'Infermeria, que els donaran les eines i el suport necessaris per aconseguir-ho.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.