El CAP Sant Fèlix de Sabadell s'especialitza en l'atenció a persones trans

Les persones que vulguin ser ateses en la nova Unitat Trànsit de la Metropolitana Nord ho poden demanar al seu CAP

El CAP Sant Fèlix de Sabadell inaugura la Unitat Trànsit de la Metropolitana Nord a la 4a planta, especialitzada en l'atenció i acompanyament de les persones trans en les seves necessitats tant mèdiques, com quirúrgiques, psicològiques o socials. Són actualment unes 550 les persones de la Metropolitana Nord, incloent-hi Cerdanyola, en procés de trànsit cap a la identitat sentida, que ja no caldrà que es desplacin a la Unitat Trànsit Barcelona per a ser ateses. 

Quina ajuda s'ofereix?

L'acompanyament en aquesta nova unitat se centra en l'escolta activa, l'ajuda per iniciar o ajustar tractaments hormonals i l'assessorament sobre tractaments quirúrgics i activitats preventives de salut. També es pretén sensibilitzar les persones trans sobre la seva realitat i les seves necessitats, des d'una una visió lliure d'estereotips i prejudicis. 

Psicoteràpia per pacients i familiars

També s’ofereix acompanyament psicoterapèutic, si es desitja, i participació en grups terapèutics com a complement al procés o com espai de socialització. Una altra de les funcions de la Unitat Trànsit és l'atenció a les famílies, a través de suport psicoterapèutic, per donar-los les claus per contribuir al benestar de la persona trans.

Canvi oficial de nom i sexe 

Així mateix, és des de la Unitat Trànsit que s’elaboraran informes mèdics i psicològics requerits per la Llei, per aconseguir el canvi de nom i sexe en el sexe sentit, en tots els documents d’identificació. D’altra banda, també es formaran professionals de salut i educació per transmetre un coneixement adequat dels processos de transició i oferir una atenció adequada.

Equip multidisciplinari

La Unitat Trànsit de la Metropolitana Nord està coordinada des de l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) i integrada per un equip multidisciplinari de professionals de medicina de família, ginecologia i obstetrícia, infermeria (llevadora), treball social, psicologia i atenció a la ciutadania.

Per accedir-hi, cal contactari a través del correu electrònic transitassirsabadell.mn.ics@gencat.cat. Les persones trans interessades en la nova unitat poden contactar via correu electrònic o a través dels seus professionals de l’atenció primària, ja siguin de l’ASSIR, Medicina de Família o Infermeria, que derivaran la petició a la Unitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.