La Carretera de Barcelona es tallarà per la festa 'Viu l’Avinguda del Vallès'

El matí del diumenge 3 de juliol, un tram de la carretera N-150 estarà destinat als vianants

El diumenge 3 de juliol, la carretera de Barcelona es tallarà per a ús exclusiu dels vianants durant el matí en el marc de la festa Viu l’Anvinguda del Vallès. Humanitzem l’N-150, organitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El tram entre l'avinguda Creu Roja i el carrer Tiana acollirà jocs, tallers i actuacions entre les 10 i les 13 h. 

"La festa serà la cloenda al procés de dos anys de treball amb entitats veïnals, ciutadania i personal tècnic dels municipis de Cerdanyola, Barberà, Ripollet i Montcada i que ha donat com a resultat el projecte ‘Avinguda del Vallès’ amb un recull de propostes per millorar l’eix viari i el seu entorn per convertir-lo en un espai més amable, afavorint la mobilitat activa i la sostenibilitat", detalla la convocatòria de la festa impulsada per l'AMB. 

Tallers, jocs i actuacions

La matinal, adreçada a tots els públics, oferirà diferents activitats que es duran a terme en el tram entre el carrer Tiana i l’avinguda de la Creu Roja, que estarà tallat al trànsit de vehicles. Hi haurà un circuit infantil de bicicletes, un taller d’inspecció tècnica de bicicletes i un stand de bicibox. També s’instal·larà una zona d’esbarjo ‘verd pop-up’, es podrà jugar al ping pong i bàsquet, hi haurà un espai d’atraccions, un taller participatiu i servei de bar. A l’espai de l’escenari (situat a la cruïlla amb l’avinguda de la Creu Roja) serà a on actuarà la batucada (10.30 h), es farà un taller adreçat a la gent gran (11.30 h), també els parlaments i presentació de la jornada (12.15 h) i s’acabarà amb l’actuació d’un DJ.

Al llarg del matí hi haurà un servei gratuït de bus des de Barberà i Montcada cada 30 minuts per qui vulgui desplaçar-se fins al lloc de la festa. 

El projecte de la carretera de Barcelona al seu pas per Montcada, Ripollet, Cerdanyola i Barberà s’emmarca en el programa europeu URBACT, que treballa projectes de desenvolupament urbà sostenible. Dins d’aquest programa, l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha liderat la xarxa RiConnect, una agrupació d’entitats locals que busca repensar, transformar i integrar les infraestructures de mobilitat per connectar persones, municipis i espais naturals.

El novembre de 2021, l'AMB va organitzar la primera festa Viu l'Avinguda Vallès a diferents places de Ripollet i Barberà. 

Més info: FOTOS: Viu l'Avinguda del Vallès

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.