La Casa de Andalucía celebra el Día de Andalucía honorant també Catalunya

En l'acte institucional s'han hissat banderes i cantat un any més els himnes d'Andalusia i Catalunya

La Casa de Andalucía ha celebrat aquest diumenge 26 de febrer el Día de Andalucía amb el tradicional acte institucional d'hissada de banderes, l'andalusa i la catalana, al pati de l'entitat. El president de l'entitat, Antonio González ha deixat clar que totes dues són "els nostres símbols", ja que recorden els seus orígens i el seu present alhora. També s'han cantat els himnes d'ambdues comunitats autònomes, i per tancar la celebració, els socis i sòcies han pres un pica-pica.

Un peu a Andalusia i a Catalunya

En començar l'acte, el president de l'entitat ha recordat per què fan honor a ambdues comunitats autònomes: "La senyera ens recorda on som i per què hi som, i la verd-i-blanca és per a no oblidar d'on venim". González ha afegit que l'entitat no caurà en la "trampa de separar banderes", tot ressaltant els llaços que les uneixen i que la descendència de molts socis i sòcies ha nascut a Catalunya. 

Carlos Cordón ha participat en l'acte de la Casa de Andalucía. FOTO: Nora MO

Carlos Cordón ha participat en l'acte de la Casa de Andalucía. FOTO: Nora MO


González també ha anunciat que l'entitat farà una donació a la Delegació Cerdanyola-Ripollet de Associació Catalana Parkinson. També ha estat present l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, que ha lloat l'acte que sempre espera "per l'emotivitat que desprèn". S'ha recolzat en les paraules de González destacant que "ambdues banderes ens representen". 

A més del president de l'entitat i l'alcalde de Cerdanyola, també han participat el president de la Delegació Cerdanyola-Ripollet de l'Associació Catalana Parkinson, a més de la secretària de la Federació d'Entitats d'Andalusia a Catalunya, Núria Doñoro. El primer ha agraït a la Casa de Andalucía la donació i també "l'amor" que sempre els atorga afavorint a la delegació. Per la seva part, Doñoro ha animat a continuar "lluitant per preservar la cultura andalusa" i oferint el recolzament de la Federació a l'entitat cerdanyolenca. 

L'acte de la Casa de Andalucía ha comptat amb música en directe. FOTO: Nora MO

L'acte de la Casa de Andalucía ha comptat amb música en directe. FOTO: Nora MO


Música en directe i banderes enlaire

La part més emotiva de l'acte ha estat la hissada de banderes acompanyada de guitarra en directe i de la cantada dels himnes, primer d'Andalusia i després de Catalunya, per part de membres de l'entitat. Diverses desenes de persones, tant sòcies com no sòcies, ho han contemplat des del carrer. 

Antonio González ha explicat al TOT que "aquest acte institucional simbòlicament significa molt" per a l'entitat, més en un any en què ha estat el seu 50è aniversari i l'encarregada de pregonar la Festa Major del Roser de Maig de 2022. Ha fet referència també a "l'esperança" que la Casa de Andalucía pugui funcionar molts anys més, tot agraint la participació del jovent en les activitats culturals que s'organitzen. 

Les activitats continuen

La diada d'Andalusia és el 28 de febrer i els actes a Cerdanyola continuaran. La tarda de diumenge 26, a les 20.30 h, es farà el recital Flamenc amb Beatriz Romero i Antonio Carrión, d'entrada lliure. A més, el 4 de març a les 18.30 h al Teatre Ateneu, l'escola de Ball Flamenc presenta Carmen, una adaptació al flamenc de l'obra de George Bizet. Patricia Tomas interpretarà Carmen i Noel Romero a Don José, el seu amor, que junt amb altres quadres de ball de l'escola faran una demostració del millor ball flamenc cerdanyolenc. Les coreografies i la direcció són a càrrec de Maria Davila. Les entrades es poden adquirir en secretària de l'entitat, a preu de 5 €. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.