La Casa-Fàbrica Natura Bissé de Cerdanyola, nominada als Premis Mies van der Rohe d'arquitectura

El premi s'atorga de manera biennal i hi poden participar els projectes acabats en els dos anys anteriors

La Casa-Fàbrica Natura Bissé, situada al Parc de l'Alba, ha estat nominada per la Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe com a finalista dels Premis d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea (EUmies Awards). 

La Casa-Fàbrica Natura Bissé es tracta d'una construcció de 15.000 m2. L'edifici centralitza totes les activitats de l'empresa: oficines centrals, instal·lacions de producció, laboratori R+D, spa i la Fundació Ricardo Fisas Natura Bissé. Segons l'empresa, es tracta del "símbol d'una nova etapa i del compromís amb el creixement, la internacionalització, la innovació, la sostenibilitat i l'eficiència energètica. Un espai concebut per ser ocupat, viscut i gaudit".

D'altra banda, el cerdanyolenc Josep Ricart també ha estat nominat pels Habitatges socials 1737 del municipi de Gavà. Ricart ja va va guanyar el prestigiós Berlin Art Prize l’any 2021 i ha sigut reconegut en diversos certàmens com el Premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic.

 

Setze projectes catalans

Entre els nominats hi ha setze projectes catalans més: 10 obres han estat construïdes a Catalunya, 3 a les Illes Balears, i 3 més a Itàlia, Finlàndia i Romania, però totes elles han estat ideades per equips catalans.

En concret, el certamen ha seleccionat 362 obres en 38 països diferents. Del conjunt, 29 pertanyen a l'estat espanyol, el que més obres aporta en aquesta edició.

Ara el jurat, presidit pel francès Fréderic Druot, haurà de fer una preselecció de 40 finalistes, que s'anunciaran el pròxim gener. A l'abril de 2024 es comunicaran els guanyadors, que seran distingits com a millors obres construïdes a Europa entre abril de 2021 i maig de 2023.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.