Catalònia Fundació Creactiva rep un premi per la seva funció social

Les entitats andaluses de tot Catalunya han premiat a la fundació ubicada a Cerdanyola

 

 

La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) ha premiat a l'entitat sense ànim de lucre cerdanyolenca Catalònia Fundació Creactiva, "per la seva lloable tasca en pro de la discapacitat intel·lectual".

 

  

Coincidint amb el Dia d'Andalusia – previst pel 4 de febrer – les entitats andaluses a Catalunya han premiat diferents persones, empreses i mitjans de comunicació en diferents categories. Així ho ha fet saber La Vanguardia, el 29 de gener.

 

 

  

El Grup Catalònia ubicat a Cerdanyola presta una assistència integral a les persones amb discapacitat intel·lectual, amb l'objectiu de proporcionar-los integració, socialització i qualitat de vida. Encara amb representació cerdanyolenca també han premiat la trajectòria personal de Mari Ángeles Pérez Marín, camarista de la Virgen del Rocío de Cerdanyola del Vallès.

  

 

 

El premi sociopolític ha anat destinat a la presidenta de la Junta d'AndalusiaSusana Díaz, per "la seva capacitat de lideratge i de proximitat a les inquietuds dels ciutadans, així com el suport que dispensa a la cultura de la comunitat andalusa dispersa fora del seu territori".

Els premiats recolliran els guardons el divendres 16 de febrer durant un sopar que tindrà lloc al Novotel Glòries de Barcelona, en una gala, presentada per Manolo Garrido, que comptarà amb l'actuació dels guardonats Amics de Gines.


L'acte de lliurament de premis s'emmarca en les 34es Jornades Commemoratives del Dia d'Andalusia, dedicat aquest any a la província de Jaén, que se celebraran amb diverses activitats des del 2 de febrer al 4 de març a Barcelona, Cerdanyola del Vallès i Terrassa.


La FECAC va ser fundada el 1982 i acull més de cent entitats, bàsicament Cases d'Andalusia, centres i associacions culturals, germandats rocieres, germandats penitents i penyes flamenques, i organitza anualment la Fira d'Abril de Catalunya, la Romeria del Rocío, la Setmana Cultural al febrer i el concurs nacional bianual de cant Yunque Flamenco

Què és Catalonia Fundació Creactiva?

 

Catalonia Fundació Creactiva engloba dues entitats sense ànim de lucre que comparteixen l'objectiu comú d'atendre a les persones amb idscapacitat intel·lectual. Actualment compta amb 18 centres d'atenció, un Centre Especial de Treball i amb més de 800 professionals del sector de l'atenció que atenen a més de 900 persones. Treballen amb sis àreas, amb 110 activitats diferents gestionades per tècnics especialitzats. La majoria dels centres estan al recinte Flor de Maig de Cedrdanyola, però d'altres, s'ubiquen a poblacions veïnes del Vallès Ocidental, tals com la fundació valldoreixenca Asdi, Atam Aspasur també de Valldoreix, i recentment han traslladat tots els usuaris i professionals de la fundació Sant Medir a unes noves instal·lacions del recinte Flor de Maig.