contingut promocionat
Grup catalònia logo

 

 

Catalonia Village, una finestra al món en plena pandèmia

Catalònia Fundació Creactiva simula un centre comercial a les seves instal·lacions per ajudar als seus residents a superar la pandèmia

La pandèmia ha tingut efectes devastadors a tota la societat, però als que ha afectat especialment ha sigut als més vulnerables. Els avis són els grans damnificats de la crisi i també les persones amb discapacitat. Segons una enquesta d'una organització que representa a l'Estat espanyol a les persones amb discapacitat intel·lectual, Plena inclusión,  gairebé el 40% de les persones amb discapacitat intel·lectual dona menys passejos terapèutics dels que necessita o directament no els fa. A Catalonia Fundació Creactiva són conscients d'aquesta realitat i han volgut millorar la seva situació en aquest context.

Comprant a la botiga de roba del Catalonia Village. FOTO: Cedida

Comprant a la botiga de roba del Catalònia Village. FOTO: Cedida

Per trencar rutines i ajudar als seus residents en plena crisi del coronavirus, Catalònia Fundació Creactiva, que inclou dues fundacions (Fundació Privada Pro Persones amb Discapacitat intel·lectual Catalònia i la Fundació Privada Sant Jordi de Catalònia) encaminades a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual, va decidir engegar el "Catalonia Village", una recreació perfecta d'un centre comercial a les seves instal·lacions amb un McDonald's, botigues de roba, tecnologia i decoració per la llar.

Emprovador del Catalonia Village. FOTO: Cedida

Emprovador del Catalònia Village. FOTO: Cedida

Ens explica el Dr. Joaquim Serrahima, director general de Catalònia Fundació Creactiva: "després de l'estiu es va decidir crear un canvi en l'oci per les persones de Catalònia, ja que la situació sanitària i les restriccions s'allargaven. Es va començar per celebrar la Castanyada amb petits concerts de rock, un per a cada unitat de convivència, més tard la fira de Santa Llúcia on les persones venien a triar la seva decoració de Nadal, es va seguir amb la tradicional encesa de llums, però, aquest any adaptada a la nova situació. Ara estem submergits en el centre comercial. Aquí no li agrada passar un dia en un entorn de botigues i restaurant?"

Decoració de la llar al Catalonia Village. FOTO: Cedida

Decoració de la llar al Catalònia Village. FOTO: Cedida

L'equip de manteniment va dissenyar i construir aquest centre comercial durant el mes de desembre i  les festes de Nadal i, en un temps rècord, el van poder inaugurar el passat 5 de gener.

Mirant a la botiga de roba del Catalonia Village. FOTO: Cedida

Mirant a la botiga de roba del Catalònia Village. FOTO: Cedida

D'aquesta manera, les més de 900 persones de Catalònia Fundació Creactiva poden anar de botigues en un entorn segur tot i la pandèmia de la COVID-19. En principi, aquesta iniciativa s'acabarà quan millori la situació sanitària, els residents puguin tornar, com tots, a fer una vida més normalitzada. Perquè l'objectiu és la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a la societat.

Passadís del Catalonia Village. FOTO: Cedida

Passadís del Catalònia Village. FOTO: Cedida

La proposta ha rebut una molt bona acollida i el centre comercial Catalònia Village ofereix l'experiència més semblant a estar en un centre comercial i inclou tota l'ambientació necessària per aconseguir-ho, així com el característic soroll que indica la presència humana quan algú travessa la porta principal. Aquesta proposta, tan ben treballada, és una de les respostes de Catalònia a l'actual situació de semiconfinament que està patint la societat per la COVID-19.

Dinant al MCDonalds del Catalonia Village. FOTO: Cedida

Dinant al McDonald's del Catalonia Village. FOTO: Cedida

El Catalònia Village està ubicat a les instal·lacions que Catalònia Fundació Creactiva té a Cerdanyola del Vallès (molt a prop de Sant Cugat). Catalònia disposa de diferents residències per a persones amb discapacitat intel·lectual en aquestes instal·lacions i en d'altres a Sant Cugat del Vallès i arreu de Catalunya.

Taula MCDonald

Resident, content al McDonald's del Catalònia Village. FOTO: Cedida