Catalunya decretarà un tancament perimetral municipal durant el cap de setmana

Amb aquesta mesura no es podrà sortir de Cerdanyola durant els pròxims dos caps de setmana

El Govern ultima el confinament perimetral municipal de cap de setmana i el tancament de tota activitat cultural i esportiva, així com les extraescolars. No es permetrien les entrades i sortides del territori català. Unes mesures per fer front al creixement de la pandèmia.

Més info: Pugen els ingressos i el risc de rebrot per Covid-19 a Cerdanyola

El confinament perimetral municipal de cap de setmana començaria, segons els plans del Govern, a les 6 del matí del divendres, i acabaria a les 6 del matí del dilluns. És a dir, no es podrà sortir de Cerdanyola de forma general, més enllà de les excepcions que s'establiran.

També es prorrogaria el tancament al públic de bars i restaurants, ha avançat Rac1. Això sí, el servei de menjar a domicili es podria prorrogar fins a les 23 hores. Pel que fa al comerç, només podria funcionar el de menys 800 metres quadrats.

 

Més info: Els restauradors de Cerdanyola surten al carrer per demanar ajuts directes a la Generalitat

Escoles obertes

Es mantindria l'àmbit laboral, amb recomanació de teletreball, i les escoles obertes. En aquest cas, el Procicat també es planteja aprovar algunes recomanacions d'educació a distància que podrien afectar els ensenyaments de batxillerat i FP.

Totes aquestes mesures duraran 15 dies i després es revisaran per augmentar-les, relaxar-les o bé mantenir-les tal qual.

Aquest divendres hi haurà una reunió del Procicat per acabar de tancar totes les mesures, i després es trobarà el Govern, on també s'aprovaran ajudes de suport i acompanyament pels àmbits que es veuen afectats per les noves restriccions.