Catalunya elimina la gran majoria de les restriccions covid

La mascareta continuarà sent obligatòria a Catalunya

Pas important per recuperar la normalitat a Catalunya. El Govern de la Generalitat ha anunciat l'aixecament de la gran majoria de les restriccions per la Covid-19 a partir d'aquest divendres, 15 d'octubre. La mascareta continuarà sent obligatòria quan no es pugui mantenir la distància de seguretat. Un any i mig després de l'inici de la pandèmia, la vida es va recuperant.

Una de les grans novetats és que s'eliminen els límits d'aforament als àmbits de la cultura, l'esport i la restauració. Així, els esdeveniments esportius i culturals ja podran gaudir del 100% del públic. En bars i restaurants, ja no hi haurà límits de comensals i les taules no hauran de guardar distàncies de seguretat (actualment el màxim és de 10 persones).

Encara es mantindrà el límit d'aforament del 70% a l'interior de discoteques i en concerts a peu dret i el 80% en esdeveniments esportius a l'interior.

 

Millora de la situació

"A partir d'aquest mateix divendres farem un pas de gegant. Deixarem enrere la majoria de restriccions que encara queden vigents i entrarem en una etapa de recuperació de la normalitat de les activitats. La gran majoria de limitacions en l'aforament tornaran al 100%", ha anunciat el president Pere Aragonès. El motiu és la millora de les dades de la la pandèmia, amb l'avenç de la vacunació i el descens de malalts a l'UCI.

Mascareta

El que no canvia és l'obligació de portar mascareta als espais tancats o quan no es pugui mantenir la distància d'1,5 metres amb persones que no siguin convivents.