Catalunya exigirà el passaport covid en restaurants i gimnasos

Actualment el passaport covid es demana en els locals d'oci nocturn

El passaport covid serà obligatori per entrar a bars, restaurants, gimnasos i geriàtrics. Així ho ha anunciat el Govern de la Generalitat de Catalunya i ara la pilota està a la teulada del Tribunal Superior de Justícia, que haurà de decidir si entra en vigor o no. Si la mesura aconsegueix l'aval judicial, la voluntat és que es posi en funcionament aquest mateix divendres. Cal recordar que actualment el passaport covid ja es demana per entrar en locals d'oci nocturn. 

Per consumir a terrasses i espais exteriors no serà necessari presentar el passaport. La mesura busca frenar l'expansió de la pandèmia a Catalunya, que en els darrers dies ha experimentat un increment de contagis.

 

Limitació horària

D'altra banda, la Comissió de Salut Pública (on hi ha representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat) estudia elevar els llindars de risc de contagi de la covid-19 i tancar la restauració a les 23 h i l'oci nocturn a la 1 h.

Segons publica La Vanguardia i han confirmat fonts del Ministeri de Sanitat a l'ACN, la comissió té sobre la taula un nou document que proposa augmentar els llindars dels nivells de risc actuals per assolir un major control de la covid. I és que si s'aprova el document, l'Estat se situaria ara en un nivell de risc mitjà, amb entre 100 i 300 casos per cada 100.000 habitants. En aquest cas, es proposa el tancament de bars i restaurants a les 23 h i el de les discoteques a la 1 h.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.