Més d'un centenar de cerdanyolencs protesten contra l'empresonament de Pablo Hasél

El raper Pablo Hasél ha estat detingut aquest 16 de febrer per "delictes d'enaltiment al terrorisme i injúries a la corona"

Més d'un centenar de cerdanyolencs s'ha concentrat davant l'Ajuntament de Cerdanyola per rebutjar l'empresonament de Pablo Hasél i demanar la llibertat del raper català, el qual ha estat detingut a la Universitat de Lleida, el dimarts 16 de febrer, per "delictes d'enaltiment al terrorisme i injúries a la corona", segons l'Audiència Nacional.

Amb crits de "Llibertat Pablo Hasél", els concentrats han condemnat la detenció del raper lleidatà. Sent una de les concentracions més multitudinàries des que va començar la pandèmia, s'ha llegit un manifest que reivindica el dret a la llibertat d'expressió: "Al Pablo l'empresonen per les seves cançons, per assenyalar la falta de democràcia que hi ha a l'estat espanyol. L'empresonen per exercir el seu dret a la llibertat d'expressió".

Assenyalant l'Estat espanyol, el manifest conjunt diu que "amb el govern més progressista de la història, que té el dubtós honor de ser el primer país europeu que empresona un raper per les lletres de les seves cançons". També posant el focus en les responsabilitats de l'Estat, el manifest assegura que Hasél és "el cap de turc" amb l'objectiu d'exercir la por: "L'Estat Espanyol, amb totes les seves estructures van contra totes nosaltres, perquè estiguem callades, perquè ens autocensurem, en definitiva, perquè tinguem por".

La secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) també s'ha dirigit als concentrats per definir l'empresonament de Hasél com a "embat d'odi i injustícia de l'Estat espanyol". Mentre el portaveu llegia el manifest, una dona ha interromput el discurs amb frases com "l'Estat espanyol és el que tenim" o "deixeu a Franco tranquil", en el moment que el manifest parlava de "justícia franquista" per referir-se a la decisió d'empresonar Pablo Hasél.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.