Un centenar de persones es concentra contra la violència vicària i en record a Olivia

Els cerdanyolencs i cerdanyolenques han sortit al carrer després que una nena de sis anys fos assassinada a conseqüència de la violència masclista

L'aparició d'un cos sense vida d'una nena de 6 anys a Tenerife a conseqüència de la violència masclista ha commocionat a tot el país. A Cerdanyola del Vallès la gent ha sortit al carrer per rebutjar i denunciar la violència masclista i en record de la nena assassinada. 

Així, un centenar de persones s'han concentrat davant l'Ajuntament de Cerdanyola. "La violència contra els fills i filles i utilitzar les filles i fills per fer mal a la mare és un cas extrem de violència masclista" declara el manifest llegit. 

"La violència contra les dones és l'abús més generalitzat dels drets humans i el feminicidi és la seva expressió més extrema". Durant aquest 2021, ja hi ha hagut 16 feminicidis als Països Catalans i 225 des del 2015.

"Què fan els Governs davant de l'onada d'assassinats de terrorisme masclista?" demanaven els col·lectius feministes. "Només hi ha paraules i maquillatge". 

La lluita per erradicar el sistema que perpetua les violències masclistes és un dels eixos que es treballa des de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ de l’Ajuntament. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.