El Centre de Comandament Avançat de Bombers contra els incendis s'ha instal·lat a Bellaterra

La base a Bellaterra coordinarà les actuacions de Bombers davant els tres grans incendis que afecten diferents parts de Catalunya

El Complex Central de Bombers de Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès, acull el Centre de Comandament Avançat (CCA) del cos per coordinar les actuacions als incendis que afecten Catalunya aquesta setmana. En aquests moments hi ha tres grans incendis actius a les Terres de l'Ebre, el Solsonès i Artesa.

En una atenció als mitjans aquest dijous 16 de juny, el subdirector i cap operatiu dels Bombers, David Borrell ha destacat que “hem muntat un Centre de Comandament Avançat (CCA) i des d’on es coordinen els efectius dels tres grans incendis i de la resta que hi ha, i des d’on es decideixen les prioritats estratègiques i  on posem cada recurs”.

Borrell també ha explicat que el pla d’acció des d’ara fins a les 22h “és aconseguir estabilitzar els incendis que ens veiem capaços estabilitzar avui: el de les Terres de l’Ebre i el del Solsonès; confinar l’incendi d’Artesa perquè no surti de les 5.000 hectàrees que hem marcat i hem d’evitar altres incendi forestal”. “Per això ens hem coordinat per tenir els recursos disponibles per enviar a qualsevol incendi que se’ns pugui originar”, ha concretat.

Donada la situació actual dels incendis i l’evolució que es preveu per a les properes hores i de cara al cap de setmana, es demana molta col·laboració a la ciutadania perquè evitin les activitats que puguin generar risc de nous incendis.

A menys de 500 metres dels terrenys forestals és prohibit encendre foc sigui quina sigui la seva finalitat. No està permès fer focs d'esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura, llençar objectes encesos, especialment burilles, abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc, llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc, la utilització de bufadors, radials o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals. En cas de veure una columna de fum o una situació de risc d'incendi cal trucar al telèfon d'emergències 112.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.