Cerdanyola acollirà campanyes de donació de sang durant l’estiu

La primera jornada es farà el 25 de juny

El Banc de Sang visitarà Cerdanyola cada 15 dies durant aquest estiu per fer campanyes de donació de sang. A l'estiu acostumen a baixar les donacions tot i que segueixen sent necessaries.

La primera jornada de donació de sang serà el dijous 25 de juny. Tant aquesta com les posteriors funcionaran amb cita prèvia. Les jornades es duran a terme a l’Ateneu de 10 a 14h i de 17 a 21h i tindran un caràcter quinzenal. Així, el calendari serà: 25 de juny; 9 i 23 de juliol; 6 i 20 d’agost.

 

Mesures de seguretat pel coronavirus

El procés de donació s’ha adaptat per garantir la seguretat dels donants davant el coronavirus. Així, caldrà rervervar l’hora al web del Banc de Sang. A més, el servei facilitarà el rentat de mans dels donants i els entregarà una mascareta de protecció. Els professionals del Banc de Sang també portaran mascareta i guants i entregaran un bolígraf d’un sol ús als usuaris per emplenar el qüestionari.

 

El Banc de Sang recorda que  el corinavirus no es pot transmetre per la sang, només per via respiratòria, i en aquest sentit ni la donació de sang ni la transfusió suposen cap risc per a donant ni pacient.

“El risc, en tot cas, és no donar sang, doncs cada dia a Catalunya, en una situació normal, calen 1.000 donacions per atendre els malalts dels hospitals que necessiten tractaments”, destaquen.