Cerdanyola acollirà més donacions de sang i plasma

El dia 14 es farà una jornada de donació de sang, i el 28 de plasma

Cerdanyola del Vallès es va estrenar com a punt de donació de plasma el passat 25 de febrer acollint la seva primera jornada de donació de plasma. Al llarg de tot el dia van ser 29 persones les que van poder fer l'acte de donar plasma, una acció que dura entre 45 i 60 minuts doncs consisteix a extreure sang, separar-ne les cèl·lules sanguínies mitjançant un separador cel·lular, retenir el plasma i retornar la resta al donant per la mateixa via.


Després d'aquesta primera experiència, l'Ateneu tornarà a acollir una jornada de donació de plasma el dilluns 28 de març de 9.30 a 14 h i de 16 a 21 h. A més, el dilluns 14 de març es realitzarà una jornada de donació de sang a l'Ateneu en horari de 9.30 a 14 h i de 16 a 20.30 h

Per participar en alguna de les jornades cal reserva hora al web donarsang.gencat.cat. La reserva d’hora és orientativa per evitar acumulacions de persones i facilitar la donació.

Calen més donacions

Durant aquestes últimes setmanes s’ha incrementat l’activitat als hospitals. Tot i que les donacions estan augmentant, no ho fan al mateix ritme que les necessitats. Per això, des del Banc de Sang es convida totes les persones que vulguin donar a que ho facin en les diferents campanyes de donació a Cerdanyola.

Aquests últims dos anys, ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessin a donar sang per primera vegada. "El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no hem pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones hagin vingut a donar sang per primera vegada", diuen des del Banc de Sang. Si en un any normal, més de 30.000 persones comencen a donar sang, aquests 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Tenir entre 18 i 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.