Cerdanyola acollirà la pròxima trobada de la xarxa de prevenció del feixisme 'Mai Més'

La xarxa 'Mai Més' està impulsada per l'Amical Mauthausen

La trobada de la Xarxa de Municipis 'Mai Més' 2023 es farà a Cerdanyola del Vallès. Aquest desembre s'ha celebrat la trobada 2022 a Rubí, on s'ha anunciat que la pròxima seu serà Cerdanyola, que forma part d'aquesta xarxa impulsada per l'Amical Mauthausen amb l'objectiu de promoure la memòria i la prevenció del feixisme. 

8a trobada de municipis

Una delegació cerdanyolenca, encapçalada pel regidor de Cultura, Oscar Pons, i el director del Museu d’Història de Cerdanyola del Vallès i responsable del programa de memòria història i democràtica, Joan Francès, va participar l'1 de desembre en la 8a Trobada d'Ajuntaments de la Xarxa Mai Més, celebrada a Rubí.

El Secretari d’Estat de Memòria Democràtica, Fernando Martínez López, va presentar la ponència: “La llei de Memòria Democràtica des d’una perspectiva municipalista”. Posteriorment l’entitat Amical de Mauthausen va presentar informe de l’actualització recursos i de 2023. Els Ajuntaments de Castelldefels, Ginestar, Manresa, Santa Coloma de Gramenet i Rubí van prendre el relleu presentant les experiències dutes a terme als seus municipis.

Per la seva banda, el president de l’Amical de Mauthausen i altres camps, Juan Manuel Calvo Gascón, va reivindicar la Xarxa Mai Més com un instrument fonamental per a l’entitat que realitza una funció especialment important en l’àmbit educatiu: “Els centres educatius sempre han estat una prioritat perquè sabíem que el jovent havia de conèixer els fets del passat perquè no es repetissin”.

Pròxima seu: Cerdanyola

Durant l'acte, des de l’Amical de Mathausen van anunciar que la trobada del 2023 de la Xarxa es farà a Cerdanyola. 

La Xarxa de Memòria i Prevenció del feixisme Mai Més és un projecte de l’Amical de Mauthausen que incideix en el món municipalista. Així, proposa treballar amb ajuntaments, centres educatius i associacions o entitats. Aquest projecte es pretén desenvolupar a través de les històries o biografies dels deportats i deportades vinculades a cada localitat.  Els objectius de la Xarxa Mai Més són els mateixos que els de l’Amical: "recuperar i defensar la memòria de la deportació i els valors republicans, i sensibilitzar i educar contra el feixisme i a favor dels Drets Humans".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.