Cerdanyola acull dues jornades de donació de sang durant el mes d’octubre

Les pròximes jornades de donació a Cerdanyola seran els dies 18 i 25 d'octubre

Durant el mes d'octubre es podrà tornar a donar sang a Cerdanyola del Vallès. Els dies 18 i 25 d'octubre, l'Ateneu acollirà dues jornades de donació de sang en una època on es preveu un augment de les transfusions de sang.

El dilluns 18 d’octubre, el Banc de Sang serà a Cerdanyola de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h i el dilluns 25 de 16.30 a 20.30 h. Ja es pot reservar hora al web del Banc de Sang o trucant al telèfon 93 557 35 66.

"Aquestes donacions contribuiran a assegurar que totes les persones ingressades als hospitals tinguin sang per a operacions i tractaments", destaca l'Ajuntament de Cerdanyola. En aquests moments, quan estem superant la cinquena onada de la COVID19, es preveu un increment de les necessitats de sang tal com va passar en finalitzar la quarta onada, al mes de maig. En aquell moment, les transfusions van incrementar-se un 15% per la recuperació de l’activitat assistencial no relacionada amb la COVID als hospitals.

En l'última jornada de donacions, feta el 20 de setembre, 90 persones van passar per l’Ateneu a donar amb el resultat final de 74 donacions que beneficiaran a 222 pacients. "Destacar i donar la benvinguda també a les 7 noves persones donants que van participar aquest dia en la donació", diu el consistori. 

Qui pot donar?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Ser major d’edat
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada
  • Per donar sang no cal estar en dejú.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.