Cerdanyola acull una nova jornada de donació de sang amb les reserves baixes

El Banc de Sang alerta que les reserves són molt baixes i fa una crida a donar sang el dia 17

El pròxim dilluns 17 d'octubre, l'Ateneu de Cerdanyola del Vallès acollirà una nova jornada de donació de sang. El Banc de Sang alerta que actualment les reserves són molt baixes i que calen unes 1.100 donacions diàries per atendre les necessitats de tots els pacients.

En data del 13 d'octubre, hi ha sang per als següents 4 dies, quan l’òptim és tenir-ne per a 8 dies. Els grups sanguinis amb unes reserves més baixes són l’A- i el 0-. En l'última jornada del 10 d'octubre, 71 cerdanyolencs i cerdanyolenques van passar per l’Ateneu a donar amb el resultat final de 64 donacions que beneficiaran a 192 pacients. A més a més, tres persones van dnar sang per primer cop.

Així, el Banc de Sang fa una crida a participar en jornades de donacions com la que es farà a Cerdanyola. El centre de donació a l'Ateneu estarà obert de 9.30 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h. Ja es pot reservar hora al web http://www.donarsang.gencat.cat o trucant al telèfon 93 557 35 66.

Qui pot donar?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Tenir entre 18 i 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada
  • Per donar sang no cal estar en dejú

Les persones que hagin anat a l’estranger de vacances poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.