Cerdanyola s'afegeix al Servei Comarcal de Biomassa Forestal

Aquesta adhesió farà funcionar la caldera de biomassa de Can Xarau amb l'estella provinent del Centre Logístic situat a Terrassa

Cerdanyola del Vallès s'ha sumat al Servei Comarcal de Biomassa Forestal del Vallès Occidental i començarà a utilitzar l'estella de proximitat que es produeix al Centre Logístic per alimentar la caldera del Pavelló Municipal Can Xarau-Paco Arpide.

L'Ajuntament disposa d'una caldera de biomassa instal·lada al pavelló, amb una potència 500kW, que funciona mitjançant estella forestal i que requereix una aportació d'unes 480 tones anuals d'estella per al seu funcionament. A partir d'ara, la caldera funcionarà a través del centre d'operacions instal·lat a Terrassa. La biomassa del Centre Logístic s'obté en un 67% dels boscos del Vallès Occidental. Castellar del Vallès i Matadepera són els municipis que n'aporten més.

"El Servei Comarcal de Biomassa Forestal és un servei públic que té com a objectiu contribuir a la prevenció d'incendis forestals a la comarca promovent la gestió sostenible de la superfície forestal i la valorització de la biomassa per a la generació d'energia tèrmica", explica l'Ajuntament cerdanyolenc. Compta com a usuaris amb els ajuntaments d'Ullastrell, Vacarisses, Terrassa i Viladecavalls i recentment també amb Cerdanyola i Palau-Solità i Plegamans. El Servei també compta amb usuaris privats com una empresa del sector agrari de la comarca amb necessitats d'energia tèrmica.

Des de la seva obertura l'any 2018, el Centre Logístic de Biomassa ja ha subministrat prop de 6.800 tones d'estella provinent de fusta de boscos de la comarca als seus diferents usuaris. Això equival al subministrament aproximadament 20 Giga Watts d'energia tèrmica a equipaments de la comarca, en substitució de combustible fòssil i estalviant l'emissió de més de 4.000 tones de CO2 a l'atmosfera.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.