Cerdanyola canviarà la zona blava per places gratuïtes amb límit de temps

El govern justifica aquest canvi amb l'objectiu de "garantir una correcta rotació de l'espai públic i potenciar l'activitat de la ciutat"

El ple municipal del mes de maig a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha aprovat la suspensió provisional de la prestació del servei de l’estacionament amb control horari limitat ‘Zona Blava’. Amb això, es començarà a gestionar el servei de control de l’estacionament de vehicles en la via pública “zones taronja” amb prova pilot d’un any.

El punt s'ha aprovat sense cap vot en contra. PSC, Ciutadans i En Comú Podem han votat a favor, mentre que ERC, Guanyem, Junts per Cerdanyola i PP s'hi han abstingut. 

La nova zona d'estacionament regulada passarà a ser gratuïta però amb temps limitat, és a dir, s'implementaran mesures d'estacionament limitat amb la fi de garantir la rotació dels estacionaments. 

El govern justifica aquest canvi amb l'objectiu de "garantir una correcta rotació de l'espai públic i potenciar l'activitat de la ciutat". El regidor Javier Sánchez ha afirmat que aquesta mesura suposarà "dinamitzar el comerç i l'hoteleria local sense que això suposi un perjudici econòmic per a la ciutadania". A més, explica, que això "oferirà uns comerços més atractius per la gratuïtat de l'aparcament que afavoriran la malparada economia en la qual es troba ara el comerç i l'hosteleria local". 

L'oposició encara té dubtes

Els grups de l'oposició han reconegut que aquesta és una mesura que tindrà una gran acceptació entre els veïns i veïnes de la ciutat, però que encara queden molts dubtes per concretar. 

Des del PP, Manuel Buenaño ha explicat que la 'Zona Blava' suposa uns 348.000 euros d'ingressos a l'empresa municipal Cerdanyola Promocions i, per tant, ha demanat que es convoqui una junta per debatre sobre com podria seguir funcionant aquesta empresa municipal. 

En la mateixa línia, Joan Sánchez, portaveu de Junts per Cerdanyola, i Isaac Martinez, de En Comú Podemes demanaven com es compensaria aquesta baixada d'ingressos. A més, Sánchez ha volgut destacar que "la ciutadania ja s'havia acostumat a la zona blava i obria la porta a la possibilitat de posar zones verdes en determinats barris". 

Per la seva banda, Vera Sánchez de Guanyem Cerdanyola, ha explicat que aquesta proposta "desmunta l'única eina de la qual disposa l’Ajuntament per recuperar els serveis públics, que són invertir en la ciutadania". Per això, el grup municipal ha demanat explicacions "per començar a invertir realment en la vida de la gent de Cerdanyola". 

A més, Montse Nieto, d'ERC, ha reclamat no saber les implicacions que suposa la suspensió d'aquest servei. "No es donen respostes a les preguntes que es fan, no hi ha un pla i no hi ha cap política de mobilitat", ha afirmat. "S'ha estudiat com afectarà que tothom vulgui aparcar davant casa seva i el que suposarà no trobar aparcament per qui no viu al centre?", ha demanat.

Des de Ciutadans, Sonia Rodríguez ha valorat molt positivament la nova mesura i ha afirmat que, malgrat haver-hi molts dubtes, no és excusa per deixar de provar aquest nou projecte. 

En resposta a les intervencions, Javier Sánchez i l'alcalde Carlos Cordón, han indicat que encara queden una sèrie de passos administratius que aniran millorant i que, precisament per això, es tracta d'una prova pilot. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.