Cerdanyola continua en el nivell 3 del Pla Alfa per risc d'incendi

Interior amplia a 357 municipis les restriccions per onada de calor, que es preveu que sigui pitjor a partir d'aquest divendres

El municipi de Cerdanyola del Vallès continua en el nivell 3 del Pla Alfa per risc extrem de perill d’incendi i és un dels municipis amb restriccions en terreny forestal per l'onada de calor que es preveu que s'accentuarà a partir d'aquest divendres. 

A més, el Departament d'Interior ha anunciat que amplia a 357 municipis les restriccions i tancarà 11 massissos des de la mitjanit de divendres fins a la mitjanit de dimarts. Aixi doncs, es manté la suspensió d'activitats de lleure, es restringeixen les colònies i se suspèn l'activitat agrícola amb maquinària entre les 12 i les 18 hores en els municipis amb el nivell 3 activat.

Tampoc es podran fer servir eines com bufadors o serres radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 terrenys agrícoles. A més, es limita la circulació motoritzada en el medi natural, a excepció dels residents, i també la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals entre les 12 i les 19 hores.

En la suspensió de l'activitat agrícola, s'exceptua la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l'alfals i altres herbàcies, llaurar els cams de rostolls i el conreu d'arròs.

D'altra banda, es restringeixen les activitats de casals de vacances i casals esportius al nucli de població excepte que es desplacin a algun altre nucli de població i no comporti ús del medi natural.

També se suspenen les obres a la xarxa interurbana que comportin ús de maquinària amb risc d'incendi, inclosa la sega de cunetes, excepte si compten amb una autorització expressa. Queden suspesos també els usos excepcionals de la via en la xarxa interurbana de carreteres corresponents a proves esportives, marxes ciclistes, filmacions, trenets turístics, rallis i altres, excepte les que tinguin autorització del Servei Català de Trànsit amb informe previ de al Direcció General dels Agents Rurals.

Els onze espais naturals tancats són al Montgrí, al cap de Creus, l'Albera, les Gavarres, Montsec d'Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialb, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Montsant i Montsec-Marmellar.

Nova onada de calor

La decisió s'ha pres davant la previsió d'un enduriment de l'onada de calor a partir d'aquest divendres. Segons les previsions meteorològiques, divendres hi haurà un repunt de les temperatures màximes. Les temperatures mínimes també es mantindran altes per sobre dels valor habituals. La humitat relativa serà molt baixa i l’ambient serà sec en general. 

Com a conseqüència de les condicions meteorològiques el risc d'incendi forestal es mantindrà en valors molt alts i extrems afectant més punts del territori i especialment les comarques centrals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.