Cerdanyola, entre els municipis inclosos en el Pla Alfa per risc d'incendi

El risc d'incendi és molt alt a Cerdanyola i a altres 274 municipis catalans

El risc d'incendi continua sent alt a Cerdanyola del Vallès, que és un dels 275 municipis inclosos en el Pla Alfa de nivell 3 (nivell extrem de perill d’incendi). Agents Rurals valora diàriament quins municipis es veuen més afectats pel risc d'incendi, i Cerdanyola també continuarà en risc alt demà 20 de juliol.

Això significa que queden suspeses les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, es restringeixen les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l'entorn immediat de les edificacions on es dormi i es limita la circulació motoritzada en el medi natural, exceptuant residents i activitats inajornables. Des del Parc Natural de Collserola demanen que no s'accedeixi a la zona forestal del parc. En cas de detectar foc o fum, cal alertar els serveis d'emergències trucant el 112. 

Dins el nivell 3 del Pla Alfa es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos (Montgrí, Cap de Creus, l'Albera, les Gavarres, Montsec d'Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l'Obac). 

La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el mapa d’aquest Pla Alfa en funció del mapa de perill d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi d’aquest risc que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.