Cerdanyola estrena la Festa de l'Esport Inclusiu

L'esdeveniment tindrà lloc el 16 d'abril al Parc Xarau amb la participació de diferents entitats

El pròxim diumenge 16 d'abril es viurà la primera edició de la Festa de l'Esport Inclusiu a Cerdanyola del Vallès. Durant la jornada, impulsada per l'Ajuntament i entitats de la ciutat, es faran activitats esportives inclusives per a persones amb diversitat funcional. Per participar en els diferents esports cal inscriure's prèviament al web de la festa

Es tracta d'una activitat festiva amb esperit participatiu i no competitiu que barreja la pràctica esportiva de diferents esports de forma inclusiva. Les activitats esportives estaran distribuïdes pel Parc de Can Xarau.

Les activitats estaran organitzades per entitats esportives locals com el Club Bàsquet Cerdanyola, Cerdanyola Crossfit, Club Bàsquet Femení Cerdanyola, Cerdanyola Futbol Club, CIM Project, Club Tennis Taula Ripollet i Cerdanyola Atletisme i Triatló. També hi col·laboren altres entitats: Aspadi, Qòreo Dance Studio, Fundació Barcanova, La Gresca, Visual TEAF, Sindicat de Mares de la Diversitat Funcional, L'Onada, l'Associació Tortuga, Catalònia Fundació Creactiva, Mag Igor, Zape i Caulababa.

El presentador i animador de la matinal d'activitats serà el cerdanyolenc Mag Igor i, en paral·lel a les activitats esportives, la companyia local Caulababa amenitzarà el matí amb escenes humorístiques relacionades amb el món de l'esport. Per tancar la festa, es realitzarà una sessió de dansa adaptada a càrrec de Qòreo Dance oberta a la participació de tothom.

Prova de natació en els Special Olympics 2023. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Prova de natació en els Special Olympics 2023. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Cerdanyola, impulsora de l'esport adaptat

Aquesta mateix mes, els esportistes de Cerdanyola han estat protagonistes dels Jocs Special Olympics 2023 celebrats a la ciutat de Granollers els dies entre el 31 de març i el 2 d'abril. Hi van participar 43 esportistes d'Aspadi, i la Catalònia Fundació Creactiva també va ser-hi present en les modalitats d'atletisme, gimnàstica artística, bàsquet, petanca i futbol. 

El president de l'Associació ASPADI, José Moreno, valora molt positivament el cap de setmana, el qual es va desenvolupar "en un ambient molt emotiu i familiar". Per la seva banda, la coordinadora de l'Àrea d'Activitat Física de la Fundació Catalònia, María González, explica que els 43 esportistes de l'entitat i els 11 professionals de l'staff que els acompanyaven "han viscut uns dies molt intensos i plens d'emoció".

La Fundació Catalònia va aconseguir un total de 14 medalles d'or, 6 de plata i 7 de bronze. L'associació ASPADI, que participava en la modalitat de natació, també va assolir grans resultats. Els cerdanyolencs van obtenir 5 medalles d'or, 11 de plata i 6 de bronze, i en relleus de 4x25 van quedar segons classificats. 

Cartell de la Festa de l'Esport Inclusiu.

Cartell de la Festa de l'Esport Inclusiu.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.