Cerdanyola, lluny del límit de recollida selectiva de la UE

La ciutat es troba dins la majoria de municipis metropolitans, que no han assolit el 50% del reciclatge

Cerdanyola queda exclosa dels pocs municipis de l'àrea metropolitana barcelonina que compleixen l'objectiu del 50% de reciclatge de residus de la Unió Europea pel 2020. Així queda palès en les dades aportades per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en el seu sumari sobre la recollida selectiva de l'any passat a la regió metropolitana. La mitja d'aquest territori es troba en el 38,4%.

Segons explica l'organisme territorial, només 9 dels 36 municipis metropolitans han superat l'objectiu de reciclar adequadament la meitat de la seva brossa. Entre aquests, es troba la veïna Sant Cugat, a més d'altres poblacions com Begues, Castellbisbal, Molins de Rei, Pallejà, el Papiol, Sant Just Desvern, Torrelles de Llobregat i Tiana. 

Malgrat que la majoria de poblacions no han assolit l'objectiu i que l'índex de recollida es troba més de 10 punts percentuals per sota de la fita, l'AMB destaca un augment tímid del reciclatge, especialment en la fracció orgànica. També explica que els canvis en el consum d'un any marcat per la Covid-19 podrien haver alterat les xifres.

Pel que fa a la quantitat de residus, Cerdanyola ha augmentat en 262 tones la quantitat de brossa generada a l'any, passant de 25.988 al 2019 a 26.250 l'any passat. Tanmateix, segons s'observa a les xifres de l'AMB, això es deu a un augment en la població entre el 2019 i el 2020, i la brossa generada per habitant i dia es manté en els 1,24 kg. 

Per a més informació, podeu seguir aquest enllaç

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.