Cerdanyola organitza un cicle de tallers sobre l’horta ecològica

La primera activitat serà el 21 d'octubre i tractarà l'hort ecològic d'autoconsum

L'Ajuntament de Cerdanyola i i el Parc de Collserola organitzen un cicle de tallers al voltant de l'horta ecològica, en el marc del programa Alimentem Collserola. Els tallers comencen a partir del dissabte 21 d'octubre i se centraran en temes com ara l'autoconsum, la fertilitat i el compostatge. La sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola acollirà el cicle, on també hi haurà una mostra bibliogràfica sobre horta ecològica. 

Cartell dels tallers d'horta ecològica

Cartell dels tallers d'horta ecològica

La finalitat del programa és promoure la transició agroecològica a Collserola i formar la ciutadania sobre horta ecològica per a posar en valor l'agricultura d'autoconsum. També està previst el taller infantil Recicl'hort perquè els més petits aprenguin a fer un hort urbà a petita escala. Per a participar en els tallers cal inscriure's trucant al 93 580 88 88 ext. 3736 (horari de 9 a 14 h) o enviant un missatge al correu electrònic mediambient@cerdanyola.cat

Programació

21 d'octubre, d'11 a 13 h
Taller L'hort ecològic d'autoconsum
Formació per aprendre les bases per a gestionar un hort ecològic familiar. Dirigit tant a persones que s'estan introduint en la temàtica com a persones que ja tenen un hort i volen resoldre dubtes i problemàtiques.

9 de novembre, d'17:30 a 19 h
Taller infantil Recicl'hort
Taller de creació d'un hort urbà a petita escala per cadascú dels participants utilitzant materials reciclats i reutilitzats. Amb aquesta activitat, els infants aprendran a classificar les fruites i hortalisses segons la temporada i a reutilitzar materials per a la creació d'un hort.

18 de novembre, d'11 a 13 h
Taller Fertilitat i compostatge a l'Hort Ecològic
Formació específica per adquirir els coneixements bàsics sobre com millorar la fertilitat del sòl i aprendre a fer compost. La fertilitat de la terra condiciona el desenvolupament de les plantes de l'hort, les fa més fortes i més resistents a possibles atacs de fongs, paràsits o d'altres malalties.

Del 20 d'octubre al 18 de novembre
Mostra bibliogràfica sobre l'horta ecologia
Sala -1 de la Biblioteca Central de Cerdanyola

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.