Cerdanyola podria acollir una planta de fabricació de prototips de microxips

És un projecte impulsat per la Generalitat i s'ubicaria al costat del Sincrotró ALBA

Catalunya té sobre la taula acollir una planta de fabricació de prototips de microxips al costat del Sincontró ALBA, a Cerdanyola del Vallès, segons ha anunciat aquest dimarts 30 de maig el president de la Generalitat, Pere Aragonès. En el seu discurs al Cercle d'Economia, Aragonès ha anunciat que el projecte "requereix d'una inversió de 300 milions d'euros, que hi són", ja que es podria vehicular a través dels fons europeus. Aragonès ha dit que Catalunya "té l'ambició de jugar un paper protagonista en la imprescindible reindustrialització europea", i aquesta planta permetria prototipar al país els semiconductors.

Segons han explicat fonts del Govern, la planta seria "crítica" per reforçar l'ecosistema de xips, però depèn d'una decisió del govern espanyol, que és el que gestiona els fons Next Generation. En aquest sentit, han apuntat que el projecte està llest, amb els terrenys a Cerdanyola localitzat, però que cal el pas de l'executiu espanyol.  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.