Cerdanyola registra el risc de rebrot més alt de la pandèmia

Tot i l'augment dels contagis, fa més de dos mesos que no mor cap persona de Cerdanyola per COVID-19

Cerdanyola del Vallès ha arribat als nivells de risc de rebrot més alts des que va començar la pandèmia. Amb un risc de 1.136, supera les dades de contagis per COVID-19 de les onades anteriors. Tot i això, la incidència en hospitalitzacions i morts no s'està notant a la ciutat, que té dos cerdanyolencs ingressats i que acumula més de dos mesos sense registrar cap mort.

De mitjana, 1 persona en contagia 3

Segons dades del Departament de Salut, la velocitat dels contagis a Cerdanyola és de 3,3. Això vol dir que una persona contagiada de COVID-19 en contagia una mitjana de 3 persones més.

Les característiques dels contagis coincideixen amb la tendència a tot Catalunya, sent la població més jove de 30 anys on hi ha més incidència de casos. A Cerdanyola, la mitjana d'edat dels nous positius és de 28 anys. El passat dimecres es va començar a vacunar la població d'entre 16 i 29 anys, sent l'última franja d'edat en tenir accés a la vacuna.

Repunt de l'última setmana

El creixement dels contagis s'ha donat en els últims dies. Entre el 25 de juny i l'1 de juliol s'han detectat 98 nous positius de COVID-19 a Cerdanyola. Una setmana abans la xifra era de 30, i l'anterior de 17 nous casos.

2 mesos sense morts i sense creixement de les hospitalitzacions

A Cerdanyola fa més de dos mesos, des del 29 d'abril, que no mor cap veí o veïna a causa de la COVID-19, sempre segons dades de Salut.

Pel que fa a les hospitalitzacions, en els últims mesos s'ha mantingut un ball d'entre 1 i 3 persones ingressades a causa de la malaltia. En l'onada de finals de 2020, amb un risc de rebrot superior als 900 punts, la xifra d'hospitalitzats era d'entre 18 i 22 persones. En data del 4 de juliol hi ha dues persones de Cerdanyola ingressades.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.