Restriccions per Setmana Santa: tot el que has de saber

Setmana Santa arriba en un context d'empitjorament de les dades de la pandèmia del coronavirus

Aquest divendres comença la Setmana Santa a Catalunya. Unes vacances marcades per les restriccions pel coronavirus i el creixement dels contagis i el risc de rebrot. Aquestes són les principals normes que caldrà seguir per aquests dies de festa.

Puc sortir de Cerdanyola i el Vallès?

Sí, ja no hi ha confinament comarcal i els desplaçaments estan permesos per tot Catalunya. Però han de ser amb la bombolla de convivènia.

Puc marxar de Catalunya?

No, hi ha tancament perimetral del país i no es pot anar ni a altres comunitats, ni a l'estranger (Andorra inclòs). Només es pot sortir per motius justificats.

Hi ha toc de queda?

El toc de queda continua sent a les 10 de la nit i fins a les 6 del matí.

Amb quanta gent em puc reunir?

Les trobades socials estan limitades a quatre persones, excepte si es tracta de convivents. Als espais privats, les trobaes es limiten als nuclis convivents.

Després de la Setmana Santa, les reunions tornaran a poder ser de 6 persones.

Quin és l'horari dels restaurants?

Bars i restaurants poden obrir fins a les 17 hores de manera continuada. Els locals de restauració dels centres comercials es mantenen tancats.

Què passa amb el comerç?

Tot el comerç, així com els centres comercials, poden obrir amb limitacions d'aforament.

Puc anar al cine o al teatre?

Els cinemes, teatres i sales de concerts estan oberts amb un 50% d'aforament, amb un màxim de 500 persones en espais tancats i 1.000 assistents a l'aire lliure. En el cas de museus, galeries d'art, sales d'exposicions i biblioteques l'aforament es limita a un 50%.

Es pot anar al gimnàs o instal·lacions esportives?

Els gimnasos estan oberts amb limitació d'aforament, igual que les instal·lacions esportives a l'aire lliure.

Hi ha multes si no es compleixen les mesures?

Sí. Les sancions econòmiques per incomplir alguna de les restriccions poden anar des dels 300 fins a un màxim de 600.000 euros per l'incompliment de les últimes mesures.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.