Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Badia i Barberà insisteixen en l'Hospital Ernest Lluch

Els cinc Ajuntaments han exigit una reunió amb la consellera de Salut, Alba Vergés

La construcció de l'Hospital Ernest Lluch torna a estar a l'ordre del dia dels municipis de la part sud del Vallès Occidental. Aquest 25 de novembre, els alcaldes i alcaldesses de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Badia del Vallès i Barberà del Vallès han exigit el compromís de la Generalitat amb la construcció de l'Hospital, insistint en el fet que la consellera de Salut, Alba Vergés, no ha respòs les seves sol·licituds de reunió per tractar el tema.

 

 

roda de premsa

Situats davant dels terrenys on s'hauria d'ubicar l'Hospital, a la N-150 entre Cerdanyola i Montcada, els cinc batlles han reclamat que es reprengui la planificació del centre hospitalari. L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha anunciat l'objectiu dels cinc municipis: "reclamar i exigir, com portem fent des de l'any 2006, uns serveis sanitaris dignes i de qualitat a la zona del Vallès sud". Campos ha insistit en la manca de resposta per part de la conselleria de Salut: "La consellera no ha atés els cinc alcaldes i alcaldesses que representen 200.000 habitants del Vallès Occidental, el que considerem una falta de respecte als nostres municipis".

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha afirmat que "fa anys que l'hospital hauria de ser una realitat" i ha destacat que hi ha 200.000 habitants del Vallès "que necessiten aquest equipament sanitari". A més, Cordón ha assenyalat que l'hospital serà encara més necessari en un futur "tenint en compte que Cerdanyola augmentarà la seva població en els pròxims anys amb la construcció del Centre Direccional".

José Maria Osuna, alcalde de Ripollet ha lamentat que hagin passat "15 anys d'incompliments per part dels governs de la Generalitat" i ha demanat una reunió amb la consellera Alba Vergés per tal de definir un projecte, un calendari i tenir accés a les dades del pressupost pel nou hospital. A més, Osuna ha remarcat que la construcció del centre hospitalari "ha de servir per descongestionar el Parc Taulí i per l'enfortiment de l'atenció primària del nostre territori, que han de ser el centre de les polítiques de salut del nostre país".

Històricament, les reclamacions per l'Hospital Ernest Lluch sorgien dels Ajuntaments de Cerdanyola, Ripollet i Montcada. Ara, els consistoris de Badia i Barberà del Vallès s'hi han afegit a la demanda. L'alcalde de Barberà, Xavier Garcés, ha assegurat que es troben "davant una oportunitat única" i que "ja no es pot esperar més". Des de Badia del Vallès, l'alcaldessa Eva Menor ha explicat que tot i que el veïnat de Badia no faria ús de l'Hospital Ernest Lluch, s'hi afegeixen a la demanda "perquè és una necessitat territorial".

En conjunt, els batlles han expressat la seva queixa davant l'actitud de la conselleria de Salut. Asseguren que quan han intentat reunir-se amb la consellera Vergés, els han redirigit a altres institucions com CatSalut.