Cerdanyola se suma a la Setmana Contra el Malbaratament Alimentari

La façana de l'Ajuntament s'il·luminarà de verd i es farà una campanya de sensibilització a les xarxes socials

Entre el 27 de setembre i l’3 d’octubre se celebrarà la 4a Setmana Contra el Malbaratament Alimentari, coordinada per l’AECOC (Associación de Empreses del Gran Consumo). Enguany l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i entitats de la ciutat s’han sumat a la commemoració. "Entre tots es vol lluitar contra el malbaratament alimentari sensibilitzant a tots els agents econòmics i socials sobre aquesta problemàtica i posant en valor els aliments i la importància d’aprofitar-los per evitar que s’acabin malbaratant i es converteixin en residus", destaca el consistori. 

L'associació de comerciants Cerdanyola Comerç i Serveis s'ha sumat a la convocatòria de l'Ajuntament, juntament amb els mercats municipals i el Gremi d'Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental i Barcelonès. 

Durant el 2020 es va aconseguir reduir un 0,4% la taxa de malbaratament d’aliments a Espanya, però tot i així se segueixen llençant 7,7 milions de tones de menjar cada any.

Davant aquesta problemàtica, l’Ajuntament i les entitats s'adhereixen a la marea verda contra el malbaratament alimentari il·luminant la seva façana de color verd coincidint amb la setmana del 27 de setembre. Amb aquesta acció es vol sensibilitzar i involucrar a la població en la lluita contra la pèrdua d’aliments.

A més, des de les xarxes socials de l’Ajuntament i de Cerdanyola Comerç i Serveis es difondran els missatges de sensibilització de la campanya animant a redescobrir el valor dels aliments i fer un bon us d’ells. També, des de les mateixes xarxes socials es farà una crida perquè qui ho desitgi comparteixi receptes, consells i/o accions de bones pràctiques en l’aprofitament d’aliments amb l’etiqueta #JoAprofito i es farà un recull de les publicacions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.