Cerdanyola surt del nivell 3 del Pla Alfa per risc d'incendi

Interior rebaixa a 30 municipis i tres espais naturals de l'Empordà les restriccions per risc d'incendis, per tant Cerdanyola es queda fora

El Departament d'Interior ha decidit rebaixar a 30 municipis i tres espais naturals les restriccions per risc d'incendis, per la qual cosa, Cerdanyola del Vallès ja no estarà en el nivell 3 del Pla Alfa, el més alt, a partir d'aquest dimarts 26 de juliol. Tot i això, igual que la resta de municipis del Vallès Occidental, la ciutat continuarà en el nivell 2, per risc alt o molt alt d'incendi. La Generalitat demana igualment continuar extremant les precacucions. 

Sense restriccions 

Davant la previsió d'una millora de la situació, Interior ha acordat no prorrogar les mesures restrictives que estaven vigents fins a les 23:59 hores d'aquest dilluns en 357 municipis i 11 massissos.

Així, a partir d'aquest 26 de juliol s'acaben les restriccions a la majoria de poblacions i es mantenen només 30 municipis de l'Alt i Baix Empordà en risc extrem per perill d'incendi, i serà en aquests on s'hauran de suspendre totes les activitats que puguin generar risc d'incendi forestal, com les acampades o les rutes vinculades a l'activitat de lleure.

Darrer dia de l'onada de calor

Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) i el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onada de calor per aquest dilluns davant la previsió que es mantinguin les altes temperatures i el risc d’incendi elevat a bona part del territori. Serà, però, el darrer dia d'aquesta onada, ja que a partir de dimarts està previst que es normalitzin les temperatures, es recuperin les humitats i arribin alguns xàfecs.

Tot i això, Interior ha recordat que la vegetació ha quedat molt malmesa després de l'episodi extens de temperatures extremes i baixes humitats. El risc es mantindrà especialment elevat a l'Empordà per l'entrada de tramuntana que mantindrà les temperatures elevades fins dimecres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.