La cerdanyolenca Ana Dramas, finalista de la gala 'Inimitables'

L'actriu de 29 anys es va quedar a les portes de ser seleccionada com a Millor Imitadora Amateur d'Espanya, a la gala celebrada a Madrid el passat 8 de novembre

La cerdanyolenca Anna Pérez Navarro, més coneguda en el món de l'espectacle com a 'Ana Dramas', va ser una de les sis finalistes del II Certamen Inimitables, que es va celebrar el passat dimecres 8 de novembre al Teatre Callao de Madrid.

El prestigiós humorista Leo Harlem va ser el mestre de cerimònies d'una gala que va comptar amb Daniel Diges, Palo Capilla, Diego Arjona i Carlos Gata com a membres del jurat. El certamen va servir per a seleccionar el Millor Imitador Amateur d'Espanya del 2023. D'entre les sis persones finalistes, l'actuació més votada va ser la del valencià Guillem Jover, qui es va emportar el premi de 2.000 euros i la participació a l'agència de còmics Divertia Smile Company.

Els sis finalistes de la gala 'Inimitables'. FOTO: Cedida

Els sis finalistes de la gala 'Inimitables'. FOTO: Cedida

 

Ana Dramas, única catalana de la final, va realitzar una actuació de deu minuts combinant l'humor i les imitacions. Algunes de les imitacions que va fer van ser de personatges coneguts com: Gloria Serra (Equipo de Investigación), Tamara Falcó, Luz Casal, Eva Hache (Club de la Comedia), Rosalia, Amaia Montero (La Oreja de Van Gogh) i també dels Simpsons.

Abans de ser seleccionada entre els sis finalistes, la cerdanyolenca, va haver de grabar un vídeo, a través del qual els concursants, procendents de tot l'Estat, havien de realitzar la seva millor imitació, afegint-li un toc d'humor.  

 

Una afició que li ve de petita

Tot i l'èxit dels últims dies, a l'Anna aquesta afició per les imitacions i l'espectacle, ja li ve des de ben petita. Amb 8 anys va començar en el món del teatre i ja des d'aleshores "posava una altre veu de manera inconscient quan interpretava un personatge", explica. També, en la música, "intentava assemblar-me a la veu del cantant, em fixava amb el to, la manera de parlar i el ritme", afegeix.

A mesura que es va anar fent gran, va començar a fer alguna imitació més elaborada, de dibuixos animats o inclús de persones recurrents. Però, no va ser fins el 2019, quan el que aleshores era el seu professor de teatre còmic, Marcel Tomas, "va insistir en què havia de provar el mon del doblatge". 

La cerdanyolenca Ana Dramas, imitant a Rosalia. FOTO: Cedida

La cerdanyolenca Ana Dramas, imitant a Rosalia. FOTO: Cedida

 

La seva destresa en el doblatge va fer que també tingués èxit amb les imitacions. A través de les xarxes socials (@ana.dramas) algunes de les seves imitacions a dibuixos animats i personatges, es van fer virals i així Ana Dramas es va començar a fer un nom, que cada vegada creix més.

De fet, des de la gala 'Inimitables', ja ha aconseguit tancar algunes actuacions a Madrid i, satisfeta, la cerdanyolenca assegura que "mai haguès dit que la meva veu podria arribar a tants llocs". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.