Una cerdanyolenca demana ajuda per la Chloe, un nadó que pateix una malaltia única a Espanya

El nadó pateix Enteropatia Congènita en Plomall, malaltia que afecta tres persones al món

La Chloe, de només set mesos, pateix una malaltia extremadament estranya que li impedeix digerir els aliments. La cosina de la seva mare, la veïna de Cerdanyola del Vallès, Angie Riera, explica que es tracta d’un mal que només ha afectat tres persones al món, una d’elles la Chloe. Ara, la família es veu en la necessitat de demanar els diners que no poden assumir per la malaltia.

Amb la campanya “Para y por Chloe”, els familiars de la petita expliquen el cas de la nena de set mesos que, a causa del que s’anomena Enteropatia Congènita en Plomall, ja ha hagut de patir 15 intervencions. “Té set mesos i pesa 4 quilos”, lamenta Riera. La malaltia, que consisteix en una incapacitat de l’intestí per absorbir els nutrients, implica que el nadó s’ha d’alimentar per via intravenosa directament al pit, i això genera una sèrie de problemàtiques per tot el seu organisme.

 

La petita va néixer sana, explica Riera, però després de les primeres setmanes de vida va començar a perdre pes. Després de canviar de metges diverses vegades, va acabar per quedar-se ingressada a l’Hospital Sant Joan de Déu, on van poder entendre que l’única manera de poder alimentar-la seria a través de la nutrició parenteral, enviant els nutrients directament a la sang.

“És precisament aquesta medicació a partir de nutrients que li han de donar la que està fent que se li paralitzin els òrgans, i ara li està fallant el pàncrees“, indica Riera. Per tant, això radica en què “és molt inestable a nivell de salut, com una muntanya russa”. I és que, tot i que explica que “hi ha un equip mèdic de tot el món pendent d’ella”, el deteriorament de la petita fa necessari una operació de trasplantament de fins a 8 òrgans a l’Hospital de la Paz, de Madrid.

Com a conseqüència de la problemàtica de la seva filla, els pares, Maria i Javi han d’estar completament bolcats en la petita Chloe. Això, sumat a diverses despeses derivades de la malaltia de la petita, fa que necessitin demanar ajuda, amb un mínim objectiu de 5.000 euros per a preparar-se per l’odissea mèdica que els espera.

“Es tracta d’una malaltia extremadament estranya, de la que només s’han donat tres casos al món, i la Chloe és el primer a Espanya”, explica la bellaterrenca. Per això, demana l’ajuda a tothom qui vulgui col·laborar a través de la seva campanya de micromecenatge, amb la que podeu contribuir aquí.

Per a més informació, podeu clicar aquí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.