Cerveses artesanes, paelles i propostes infantils, tret de sortida de Sant Martí

Els dies 4 i 5 de novembre s'han celebrat les primeres activitats del programa de la Festa de Tardor

La Festa de Tardor ha fet el tret de sortida aquest cap de setmana del 4 i 5 de novembre amb activitats tant novedoses com clàssiques. Dissabte es va fer la primera edició de la mostra de cerveses artesanals, que va arreplegar moltíssim públic durant tot el dia a la plaça de l'Abat Oliba. Diumenge es va fer el tradicional concurs de paelles a la plaça Jaume Grau i Altayó, a més d'una activitat infantil de llegendes de Sant Martí als jardins de Ca n'Ortadó. 

Activitat infantil contes i llegendes de Sant Martí. FOTO: Nora MO

Activitat infantil contes i llegendes de Sant Martí. FOTO: Nora MO

Les activitats de la Festa de Tardor continuen a partir de dimarts 7 de novembre, ja sense aturades fins al dilluns dia 13. El plat fort serà a partir de divendres amb la Martinada, que precedirà les ja tradicionals activitats com el correfoc, el festival d'escoles de dansa o la Nit Jove, i molt més. El Tot Cerdanyola també hi serà present en un estand a la plaça de Sant Ramon. 
 

Èxit de la mostra de cervesa

La jornada de dissabte va ser una festa de la cervesa a la plaça de l'Abat Oliba, on sis carpes diferents es van instal·lar per oferir gots de 28 ml suc de civada artesanal a preus que variaven entre els 3 i els 4 euros. Tot plegat amenitzat per tres Dj's diferents que van punxar música en una taula de mescles. L'organitzador de la mostra juntament amb La Comissió va ser Ogham, un establiment originari d'Argentina que des de fa un any ha obret fàbrica i bar a Barcelona. A la seva paradeta s'oferien cerveses "pale", ipes, torrades i àcides.

Al seu costat, també originari de l'Argentina i establert a Barcelona, Juguetes Perdidos també venia cerveses amb un toc de mel i varietat en lobulades. Synera, d'Arenys de Mar, oferia estils més clàssics. També de la ciutat comtal, Barcelona Sol de Gràcia és una botiga d'origen amb més de 1.000 referències de cerveses de tot el món: a la seva paradeta es podien trobar cerveses de tots els colors, literalment parlant.

De la ciutat veïna va venir l'Associació d'artesans cervesers de Barberà del Vallès, una agrupació sense ànim de lucre que va començar a experimentar amb els sabors de la cervesa l'any 2017 en un garatge. Actualment, s'ha consolidat a la ciutat pels esdeveniments i els tasts que organitza. Les seves especialitats són la cervesa americana amb un toc de fruita, la negra suavitzada pel llúpol i altres sorgides de col·laboracions amb cerveseries.

Primera mostra de cerveses artesanals a la Festa de Tardor 2023. FOTO: Nora MO

Primera mostra de cerveses artesanals a la Festa de Tardor 2023. FOTO: Nora MO

Nascuda al bell mig de Collserola en un molí, Senglar i l'Estupenda són dues marques que van néixer unides fa 12 anys. Actualment s'han separat: la primera s'especialitza en "pale ale" americanes i la segona en cervesa ecològica. Els llocs de comercialització són sobretot els voltants de Sant Cugat, La Floresta o Les Planes. L'organització assegura que la resposta va ser molt positiva, especialment en la franja entre les 18,30 h i les 22 h aprofitant el concert en directe de la banda Fraiser. La Comissió va establir també paradeta per a vendre pinxos i acompanyar la beguda. 

 

Paelles i llegendedes diumenge

Diumenge dia 5 de novembre es va celebrar un any més el concurs de paelles de Sant Martí, en què més d'una quinzena de grups van preparar arrossos de tots els gustos per intentar despuntar. L'ambient a la plaça Jaume Grau i Altayó era de festa i germanor. La categoria a la millor presentació va ser per al grup de Jaume Grau i la més original per a Escola d'Escacs. La millor comparsa va ser per al grup Rafa Martínez i el millor gust segons el jurat va ser la de Xus.

Concurs de paelles de la Festa de Tardor 2023. FOTO: Nora MO

Concurs de paelles de la Festa de Tardor 2023. FOTO: Nora MO

Paral·lelament, el Museu d'Història de Cerdanyola proposava una alternativa als Jardins de Ca n'Ortadó, una sessió de contacontes sobre llegendes de Sant Martí. En l'activitat van participar desenes d'infants que, engrescats per la contacontes i la seva marioneta vinguda del passat, van escoltar atents les històries a més de participar en la recerca d'objectes amagats pels jardins.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.