El 'Chupinazo' de la Casa d'Aragó enceta la festa gran del Pilar

Aquest cap de setmana la Casa d'Aragó se suma a les Festes del Pilar i celebra el Festival de Jotes el dia 13

El divendres 11 d'octubre la Casa d'Aragó de Cerdanyola ha celebrat el 'Chupinazo' que ha donat el tret de sortida a un cap de setmana ple d'actes festius amb motiu de les Festes del Pilar. 

Segons el president de la Casa d'Aragó, José Aguayos, "avui hem volgut posar a la ciutat en ambient i anunciar que ja ha arribat El Pilar amb les seves festes". 

Els tambors de la Casa d'Aragó han començat a retronar a les 20 h i s'han posat en marxa des de la seva seu. Seguidament han passat pel carrer de Sant Ramon i, arreplegant els vianants curiosos, han baixat fins a la plaça de l'Ajuntament

 

 

La Casa d'Aragó de Cerdanyola celebra les festes del Pilar 

La Casa d'Aragó de Cerdanyola del Vallès se suma, com cada any, a les celebracions de les Festes del Pilar, festa patronal de Saragossa. El Dia del Pilar es commemora el 12 d'octubre, però els actes festius s'estenen durant diferents dies del mes d'octubre.

A Cerdanyola, la Casa d'Aragó va encetar a les Festes del Pilar el passat 4 d'octubre amb l'acte d'inauguració i amb una jornada gastronòmica el dia 6. Ara els hi espera la festa gran amb l'acte solemne del dia 12 i el Festival de Jotes del dia 13.

Així, el 12 d'octubre a les 11 h, es farà la tradicional missa 'baturra' en honor a la Verge del Pilar. Abans, tindrà lloc la processó des del local de la Casa d'Aragó (carrer de les Belles Arts, 3) fins a l'església de Sant Martí. La desfilada comptarà amb el grup de Tambors i Bombos i el grup de Jota de l'entitat. Després de la missa, es farà l'ofrena floral i l'ofrena solidària d'aliments i, tot seguit, el dinar de germanor.

 

Ja diumenge, el Teatre Ateneu acollirà el Festival de Jotas a partir de les 18.30 h. "Els nostres 'joteros' ens faran reviure l'enyorança dels nostres avantpassats", explica José Aguayos.