La ciutat es prepara per viure la Castanyada i la nit de Halloween

La Castanyada d'enguany es viurà amb una celebració discreta i sense grans revetlles a causa de les recentment eliminades restriccions

S'apropa la Castanyada i la nit de Halloween, que cada vegada se celebra més a Catalunya agafant la tradició arrelada als països anglosaxons. A Cerdanyola del Vallès encara es notarà la ressaca de les restriccions per la pandèmia amb una proposta d'activitats discreta. 

Castanyada

Les pastisseries i les botigues d'alimentació ja fa dies que venen panellets i castanyes. Al Mercat Municipal de Les Fontetes fusionaran la tradició gastronòmica de la Castanyada amb el terror de Halloween decorant les parades amb elements de por. La mateixa fusió es pot trobar al Mercat Municipal de Serraparera, on proposen llaminadures i dolços inspirats en Halloween i les castanyes i panellets tradicionals. 

 

Halloween

Tradicionalment, la celebració de la nit dels morts a Cerdanyola s'ha viscut amb diferents túnels del terror i altres propostes. Enguany, el Casal de Joves de Ca n'Altimira ha adaptat el seu 'Casal del terror', que es farà el 29 d'octubre a partir de les 17.30 h. El títol del túnel del terror d'enguany és 'Orfanato Paradiso' i endinsarà els visitants en un orfanat terrorífic i fet pels joves del Casal. Les entrades gratuïtes es podran agafar el mateix dia a partir de les 16 h. S'hi entrarà en grups de 5 persones i caldrà portar sempre la mascareta posada. 

 

 

Tots Sants al MAC

El Museu d’Art de Cerdanyola celebra una nova edició del Tancats per Tots Sants amb una visita nocturna al museu i un espectacle de “contes per a estiuejants” a càrrec de l’actor Albert Estengre. L'activitat tindrà lloc divendres 29 d’octubre a les 20 h al MAC, i com que les places són cal fer inscripció prèvia al museu o trucant al 93 591 41 30.

La sessió prendrà com a punt de partida Víctor Català (Caterina Albert)  i la seva relació amb la població d’estiueig amb contes com El parricidiEl pastor i altres "drames" recollits a l'obra Drames rurals (1902) de l'autora catalana, que pretenen connectar al públic amb la festivitat de Tots Sants. 

El llibre és un recull de dotze contes de Caterina Albert, cinc dels quals ja havien estat publicats individualment en la revista Joventut. El títol "Drames rurals" parteix del subtítol qualificatiu que l'autora va posar en un dels contes publicats. Es tracta de contes plàsticament potents amb moltes dualitats presents.  

L'actor i cantant Albert Estengre i Martí, professional del món de les arts escèniques des de 2002 que ha treballat en diversos musicals, donarà vida als relats de Caterina Albert amb el seu espectacle de contes. 

El MAC de nit. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

El MAC de nit. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

 

Horaris especials al cementiri

La festivitat de Tots Sants de l'1 de novembre s'apropa, i amb això, el Cementiri Municipal amplia el seu horari en dies puntuals.

Els dies 23, 24, 30 i 31 d’octubre, a més del mateix 1 de novembre, el cementiri no tancarà al migdia i es podrà visitar de les 8.30 a les 19 h. La resta de dies, el 25, 26, 27, 28 i 29 d’octubre i el 2 de novembre, l'horari matinal serà de les 8.30 a les 12.30 h i de les 14 a les 17 h a la tarda.

D'altra banda, el 31 d’octubre i 1 de novembre, la Creu Roja oferirà supor responent a l’afluència de visitants que s'espera durant aquests dies. Així mateix, el diumenge 1 de novembre, la línia urbana SU1 tindrà servei especial amb horaris de dissabtes i recorregut fins al Cementiri Municipal.

Es faran sortides des de Passeig d'Horta (CAP) a les 8.30 h i cada hora fins a les 19.30 h amb pas aproximat pel cementiri, sentit Can Coll al minut 45 de cada hora. També es podrà agafar el bus des de Carretera d’Horta (Can Coll) a les 9.02 h i cada hora fins a les 20.02 h amb pas aproximat pel cementiri, sentit CAP al minut 08 de cada hora.

Control de les mesures Covid-19

Per segon any consecutiu, les visites al cementiri estaran marcades per les mesures de prevenció davant la Covid-19. Les persones visitants del cementiri hauran de fer ús de la mascareta quan no es pugui mantenir la distància d’1,5 metres entre persones no convivents. També hauran de seguir una higiene freqüent de mans.

La funerària Truyols Serveis Funeraris, com entitat adjudicatària del servei integral del Cementiri Municipal, reforçarà el personal que controlarà l’accés al recinte i informarà i vigilarà que es compleixin les mesures d’higiene i ús de la mascareta, garantint el subministrament de gel hidroalcohòlic.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.