CleceVitam Ceritania celebra Nadal reforçant l’estimulació cognitiva de les persones usuàries

La residència cerdanyolenca CleceVitam Ceritania ha organitzat activitats d'estimulació cognitiva de les seves persones usuàries

La residència per a gent gran CleceVitam Ceritania, de Cerdanyola del Vallès, ha celebrat aquest Nadal oferint activitats d’estimulació cognitiva i teràpia de reminiscència a les persones usuàries. En aquesta ocasió, s’han organitzat tallers de decoració de Nadal multinivell, que consisteixen en treballs manuals adaptats a les possibilitats de cada persona usuària, segons el seu grau de deteriorament físic i/o cognitiu. El més important, però, destaquen des de CleceVitam Ceritania, és que són activitats on tothom pot participar.

“Intentem emmarcar moltes de les activitats d’estimulació cognitiva que duem a terme, dins de diferents festes o dies assenyalats, com és el cas del taller de decoració de Nadal, perquè les persones trobin sentit al que fan i rebin les celebracions amb major il·lusió”, explica Xènia Puig, directora del centre.

Des de CleceVitam destaquen que tots els exercicis d’estimulació cognitiva estan dirigits per l’equip de professionals del centre que proposen activitats tant grupals com individuals, amb l’objectiu de potenciar el sentiment de comunitat i reforçar les capacitats de cada persona usuària, de forma personalitzada.

D’altra banda, el centre residencial ha aprofitat els dies de Nadal per encetar "espais de conversa entre l’equip de professionals i els usuaris i usuàries recordant com vivien les festes anys enrere i revivint, així, aquells sentiments que experimentaven amb l’arribada del Nadal durant la seva joventut". 

"La teràpia de reminiscència és una tècnica que afavoreix l’evocació de records i els connecta amb el present", assenyalen des del centre. Així, la memòria autobiogràfica afavoreix l’autoreconeixement de les persones usuàries, fomenta la sensació de gaudi i ajuda a combatre el deteriorament cognitiu en persones grans.

Amb aquesta iniciativa, CleceVitam Ceritania ha volgut fomentar la sensació de benestar, alhora que es reforcen les relacions socials entre les persones residents, aspecte clau perquè se sentin encara més acompanyades en unes dates tan especials com les de Nadal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.