CleceVitam Ceritania posa en marxa un servei d'allotjament temporal durant l'estiu

El projecte Respir familiar està enfocat a allotjar persones durant les vacances dels seus cuidadors no professionals

La residència de gent gran CleceVitam Ceritania ha posat en marxa un servei d'allotjament temporal durant la temporada d'estiu anomenat Respir familiar.  Des del centre destaquen que es tracta d'una opció enfocada a les necessitats puntuals que les famílies poden experimentar, a més de ser també una petita experiència en el món residencial, per aquelles persones que volen descobrir com es troben vivint a un centre abans d’adoptar la decisió de canviar de llar.

A partir del mes de juliol, la residència CleceVitam Ceritania activa el servei Respir de la temporada d’estiu, per allotjar de forma temporal, als i les familiars de les persones cuidadores no professionals que marxen de vacances. Un dels objectius d’aquest programa, assenyalen, és contribuir al descans d’aquestes persones, que assumeixen una gran responsabilitat d’atenció i cura dels seus éssers estimats, durant grans períodes de temps. “Volem que les famílies puguin marxar amb la tranquil·litat de saber que el seu o la seva familiar estarà ben atesa i acompanyada”, explica Xènia Puig, Directora de la residència.

“Oferim els mateixos serveis i activitats, tant a les persones que viuen amb nosaltres, com a aquelles que només venen a passar estades temporals, ja que l’equip sempre planteja objectius de treball mitjançant pautes personalitzades, que atenen a les preferències individuals de cadascú i busquen potenciar les capacitats de les persones, així com el seu benestar”, afegeix la Mònica Díaz, Treballadora Social de CleceVitam Ceritania. Per aquest motiu, destaquen que les activitats que es desenvolupen durant l’estada a la residència prioritzen el contacte amb l’entorn i les vivències exteriors, així com l’exercici, per potenciar l’envelliment actiu i la sensació de benestar.

Des del centre asseguren que per reforçar aquesta tranquil·litat, durant tota l’estada es manté una comunicació constant amb les famílies i l’entorn proper, per fer-les coneixedores del dia a dia del seu o la seva familiar, així com de les accions i activitats que es realitzen al centre. Si bé l’època de més demanda del servei de Respir Familiar coincideix amb el període de vacances d’estiu, a la residència cerdanyolenca aquest servei està disponible durant tots els dies de l’any, en funció de les places disponibles del centre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.